Over hele verden bruker folk mindre tid på sosiale medier-apper, ifølge ny studie: Dette gjør vi stadig mindre av

Over hele verden bruker folk mindre tid på sosiale medier-apper, ifølge ny studie.

STADIG MINDRE: Ny undersøkelse viser at vi bruker sosiale medier-apper i mindre grad.
Publisert: Publisert:

Kjenner du deg igjen?

En fersk undersøkelse tyder på at folk bruker mindre tid på sosiale medier-apper.

Analyseselskapet Similarweb har sammenlignet data fra 2016 og 2015 som viser tidsbruken i Android-appene til Facebook, Instagram, Snapchat og Twitter.

Undersøkelsen viser at den gjennomsnittlige daglige tidsbruken i appene til Facebook, Instagram, Snapchat og Twitter faller.

Resultatet er kanskje overraskende.

For i nesten samtlige av landene som er inkludert i undersøkelsen, så brukte folk mindre tid i appene i første kvartal i år, enn det de gjorde i fjor på samme tid.

Analysen inkluderer data fra USA, Australia, Storbritannia, Brasil, Frankrike, Tyskland, India, Sør-Afrika og Spania.

Norge er altså ikke med i tallene.

For Facebook-appen er fallet størst i Australia, der den gjennomsnittlige brukeren tilbrakte 47,63 minutter i appen per dag i første kvartal i 2015, mens tallet hadde falt til 40,03 minutter i første kvartal i år.

Samtidig steg derimot tidsbruken fra 27,92 minutter til 29 minutter i Spania.

Amerikanerne bruker fortsatt mest tid på Facebook-appen daglig, med et snitt på 45,48 minutter. Men også dette er et fall fra over 48 minutter daglig året før.

Saken fortsetter under illustrasjonen

Tiden folk bruker daglig i Facebook-appen falt fra 2015 til 2015, ifølge en undersøkelse. Tidsbruken er oppgitt i minutter per dag.

Bare fall

Tidsbruken inne på Twitter-appen falt fra 2015 til 2016, ifølge en undersøkelse hos Similarweb.

Lignende tall sees også for Snapchat, Facebook-eide Instagram og Twitter.

Men for disse appene så er det ifølge denne undersøkelsen overhodet ingen steder der tidsbruken faktisk steg fra 2015 til 2016.

De største fallene ser man for Instagram i Spania, Sør-Afrika og USA, der folk brukte nesten 10 minutter mindre på appen hver dag sammenlignet med året før.

Også Snapchat opplever store fall i Frankrike og USA, der gjennomsnittsbrukeren tilbringer om lag 5 minutter mindre i appen hver dag enn ett år tidligere.

Twitter ser også franskmennene ut til å ha gått litt lei av. For mens hver bruker av Twitter-appen i 2015 brukte nesten 20 minutter daglig i 2015, har det falt til 13 minutter i år.

(saken fortsetter under bildet.)

PAVE-SELFIE: Pave Frans blir ofte avbildet i selfier. Men vi bruker visstnok mindre tid enn før på appene for de fire store sosiale mediene, Facebook, Instagram, Snapchat og Twitter.

Totaltallene viser at den daglige tidsbruken i Facebook-appen falt med 8 prosent på ett år, Instagram falt med 23,7 prosent, Twitter med 23,4 prosent og Snapchat med 15,7 prosent.

Tidsbruken inne på Snapchat-appen falt fra 2015 til 2016, ifølge en undersøkelse hos Similarweb.

Peak-Facebook?

Dette er en enkeltstående undersøkelse fra ett byrå, og E24 vet ikke omfanget av dataene som selskapet har hatt tilgang til.

På tross av dette er det flere som vier undersøkelsen og resultatene oppmerksomhet.

Tidsbruken inne på Instagram-appen falt fra 2015 til 2016, ifølge en undersøkelse hos Similarweb.

På finansbloggen ZeroHedge, som leses av svært mange på Wall Street og som hyppig siteres i internasjonale finansmedier, omtaler de dataene som en mulig stormsky i horisonten, særlig for Facebooks vedkommende.

Det samme gjør CNBC og Marketwatch.

Bloggen introduserer begrepet «Peak Facebook», med et spørsmålstegn bak, og skriver som forklaring:

«Selv om det er for tidlig å konkludere hvorvidt toppen for sosiale medier-apper har kommet og gått, så er trenden uansett bekymringsverdig.»

Bloggerne fortsetter med å påpeke at de fleste anser Facebook som vinneren i de siste årenes krig mellom de sosiale medier-gigantene, og viser blant annet til at Facebook aksjen har steget 14 prosent bare i år.

Hele forretningsmodellen til Facebook hviler imidlertid på at annonsører velger å bruke sine penger der, fremfor andre steder, og i den sammenheng kan data som viser at tiden hver enkelt tilbringer i appen faller, selvsagt spille en rolle.

Publisert: