- Enorm etterspørsel etter denne typen bolig: Gikk 4,25 millioner over takst

Det gikk hett for seg da en enebolig på Kjelsås gikk fra 6,75 til 11 millioner kroner i løpet av budrunden.

DRØMMEBOLIGEN: Noen bestemte seg for at denne boligen på Kjelsås skulle de ha. Da budrunden var over hadde prisen steget med 4,25 millioner kroner.
Publisert: Publisert:

Det kan se ut som at årets «vårslipp» på boligfronten for alvor er i gang, i alle fall i hovedstaden.

Tirsdag ble en enebolig på Kjelsås i Oslo solgt for 11 millioner kroner, noe som var svimlende 63 prosent over takst. Opprinnelig var boligen lagt ut med en prisantydning på 6.750.000 kroner.

– Det er klart at med lite eneboliger ute i markedet og en enorm etterspørsel etter denne typen bolig så er det mange som er villig til å strekke seg langt hvis de ser potensialet, sier eiendomsmegler Thomas Olsen hos DNB.

Han sier at den lave taksten var en konsekvens av at boligen trenger mye oppussing og vedlikehold.

– Det er trukket fra omtrent to millioner på prisen på grunn av manglende vedlikehold. Men denne boligen var tidlig ute etter påske og befinner seg i en populær kategori, sier Olsen som medgir at de fleste budgiverne måtte kaste inn håndkleet relativt tidlig i den ville budrunden.

SOLGTE 1 MILL OVER PRISANTYDNING: Eiendomsmegler Siamak Ebrahimi i iHUS Sinsen Eiendomsmegling.

Gikk én million over prisantydning

Det er ikke bare i eneboligstrøket Kjelsås Oslo-markedet er hett. I mars måned steg boligprisene for Oslo totalt sett med 2,3 prosent, viste nye tall som ble lansert i dag.

Eiendomsmegler Siamak Ebrahimi i iHus Eiendomsmegling avdeling Sinsen hadde en leilighet ute til salgs på Østkanten i påsken. Prisantydningen var 3.490, men interessen var liten og de fikk ikke høyere bud enn 3,2, forteller han.

– Etter å ha satt ned prisantydning til 3,3 la vi den ut igjen, og vi merket veldig fort at flere hadde sett annonsen etter påske. I dag, tirsdag, solgte vi den for 4,350, over én million over prisantydning, sier Ebrahimi.

– Vi ser her at timingen er alfa omega.

Leiligheten ligger på Lambertseter i Oslo og er en treroms med balkong.

– Den ble pusset opp i 2013 og var innflytningsklar. De to i budrunden som kjempet om denne i dag tenkte nok at de kunne flytte rett inn i en strøken bolig. I tillegg var det riktige fasiliteter som balkong med utsikt og sol store deler av dagen, sier Ebrahimi.

Boligprisene steg med 1,2 prosent, korrigert for sesongvariasjoner, i mars måned. Det viser statistikk fra Eiendomsverdi, Finn.no og Eiendom Norge, som ble presentert tirsdag.

GIKK FOR4,350: Denne treromsleiligheten på Lambertseter i Oslo ble solgt for mer enn én million over prisantydning.
Publisert:

Her kan du lese mer om