Kollen-villa solgt etter 13 mill. i prisavslag

Det har vist seg krevende å selge de eksklusive villaene på Holmenkollen. De dyreste boligene blir i snitt solgt under prisantydning, ifølge megler.

TIDLIGERE SKYSSTASJON: Hovedhuset i Villa Glitre i Voksenkollen er fra 1898, og ble opprinnelig bygget som skysstasjon.

  • Sophie Lorch-Falch
Publisert:,

«Villa Glitre»» ligger like ovenfor skianlegget i Holmenkollen, og kan by på ikke mindre enn fem mål tomt og 503 kvadratmeter å boltre seg på innendørs.

Boligen ble lagt ut til salg høsten 2014 til 40 millioner kroner. I vår ble prisen satt ned til 28 millioner kroner, som også var takstmannens verdivurdering. Den siste prisantydningen på 26,5 millioner viser at selger måtte ytterligere ned i pris for å finne en kjøper.

Denne uken ble eiendommen solgt, men eiendomsmegler Cecilie Beckmann vil overfor E24 ikke røpe hva villaen gikk for.

Eiendommen er en gammel skysstasjon som ble oppusset til boformål på slutten av 50-tallet. Kjøperen bør være glad i gammel innredning. Både badene, stuen og kjøkkenet er fra 60-tallet. Hovedboligen har derfor behov for omfattende oppussing.

Les også

Rekordslott solgt for 2,6 milliarder kroner

60-TALLS: Boligen har behov for omfattende oppussing for å tilfredsstille moderne standard.

Les også

Dette er de billigste og dyreste luksuskvadratmeterne

Seigere i Kollen?

Flere av de fasjonable Kollen-villaene ligger ute over ett år før de blir solgt, og selgere i nabolaget er vant til å smøre seg med tålmodighet.

Advokat og eiendomsmegler Torbjørn Ek.

Stian Lysberg Solum NTB scanpix

Midelfart-arving Hermine Midelfart og ektemannen Petter Malling hadde deres forrige hjem i Voksenkollen ute til salg i to år, før de fikk solgt eiendommen i sommer etter et tvangssalg som endte 9,5 millioner under prisantydning.

Allerede i 2004 hevdet kjendismegler Miguel Sørholt overfor Nettavisen at «varemerket Holmenkollen har blitt vasket ut».

Tidligere har eiendomsmeglere uttalt at Holmenkollen har mistet noe av sin status, etter å ha observert flere luksusboliger bli solgt millioner kroner under prisantydning.

Advokat Torbjørn Ek mener Holmenkollen ikke skiller seg fra high-end markedet ellers i Oslo og Akershus.

– Dyre eiendommer over 20 millioner er vanskelig å prise. Det finnes ofte ikke sammenligningsgrunnlag, sier han til E24.

– Jo høyere du kommer opp i pris over 20 millioner, jo mer bevisst blir de som kjøper på hva de skal ha, og selger i forhold til behovet. De må ingen verdens ting.

– Boliger som ligger ute i markedet og ikke treffer kjøper på kort tid, er vanlig, mener han.

Attraktive Frogner

Odd Kalsnes, som er eiendomsmegler og advokat i Privatmegleren, erfarer at den største etterspørselen etter dyre boliger nå er i området Frogner-Gimle i Oslo.

– Det gjelder eneboliger, såkalte townhouse og store leiligheter på 200 kvadratmeter og oppover. Vår erfaring er at folk som er ute etter å kjøpe her gjerne eier noe på fjellet eller i utlandet allerede, og derfor er ute etter noe sentrumsnært i Oslo, sier Kalsnes til E24.

Les også

Ferske boligtall: Boligprisoppgang i november

HERSKAPELIG KJØKKEN: Takket være solide materialer og passende innredning, er kjøkkenet fra 60-tallet fortsatt i god stand i Villa Glitre.

Selges 3–4 prosent under prisantydning

Ek forteller om en svært selektiv kjøpergruppe i det dyreste segmentet, og at kjøpere kan bli engstelige for å kjøpe eiendommer som ikke blir solgt umiddelbart. Det kan gjøre at selgeren tyr til prisavslag.

– Det har ofte sammenheng med selgerens tålmodighet, og situasjonen vedkommende står i, sier han.

Ek har foretatt en enkel utregning av prisoppnåelsen til de dyreste boligene som er solgt hittil i år. Hittil er det tinglyst 28 eneboliger til over 20 millioner i Oslo og Akershus, og i gjennomsnitt gikk de for 4,9 prosent under oppgitt prisantydning, ifølge Ek.

– Noen drar mye, og mange går til prisantydning eller litt under. Noen eksempler er spektakulære. Det er ofte det allmennheten ikke vet om, som går under hånden. Man får ikke se alle eiendommer som går til prisen selgeren ber om.

Les også

Her oppe ligger det som trolig er Norges dyreste hotellrom

Villa Gimle er

Les også

Meglertopp takker Olsen for rentebeslutningen

Les også

– Det er duket for «prisboom» i januar og februar

Les også

Hun har solgt leiligheter ved Oslofjorden for milliarder

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. XXL-gründeren solgte villa 10 mill. under prisantydning

  2. Solgte leilighet for svimlende 286.624 kroner kvadratmeteren

  3. DN: Therese Johaug kjøpte villa for 18,8 millioner i Holmenkollen

  4. Annonsørinnhold

  5. Skulle bli Trondheims dyreste - solgt 6 mill. under prisantydning

  6. Kjøpt for 21,75 mill. i 2011 – selger nå for 70 mill.