Disse boligtypene driver prisveksten i Oslo

Boligmarkedet i hovedstaden er fortsatt brennhett. Her er boligtypene ekspertene tror vil fortsette å stige i pris.

ATTRAKTIV: – En sjarmerende enebolig over tre plan, stod det i annonsen som fikk boligkjøpere til å knives om Steinborgveien 23 på Høyenhall i Oslo. Eneboligen gikk til slutt 3,3 millioner kroner over takst.
Publisert:

– Eneboliger vil helt sikkert stige i verdi i Oslo, sier Bjørn Erik Øye til E24, partner ved Prognosesenteret.

Ett konkret eksempel: Denne uken ble eneboligen på Høyenhall, som er avbildet øverst i denne saken, solgt 3,3 millioner kroner over takst.

Boligtypen er ekstremt ettertraktet i hovedstadsområdet.

– De sentrale og mindre leilighetene i byen, og småhusene i ytterkantene, vil være drivere på boligprisutviklingen, sier Øye til E24.

Skulle Oslo-prisene få en korreksjon i prisene, altså en nedgang, spår han at fallet vil starte i de små leilighetene i ytterkanten først og deretter flytte seg mot sentrum.

Årsak: De er allerede veldig presset høyt i pris.

Boligprisene steg med sterke 1,9 prosent i mars, ifølge bruktboligstatistikken til Eiendom Norge.

NEF-direktør Carl O. Geving omtalte de ferske boligtallene som «voldsomt sterke».

Partner Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret.

Oppussingsobjekter

Men det er ikke bare eneboliger som er etterspurt:

– Boliger som er oppussingsobjekter der alt må gjøres, er veldig populært, sier Daniel Aronsen til E24, eiendomsmegler ved Nordvik og partners Frogner i Oslo.

– Det er mange utbyggere som jakter etter dem i tillegg til de som planlegger å bo der selv. Dermed blir det ofte stor rift rundt disse

Les også

Solid boligprisoppgang i mars

Aronsen spår at både sentrumsnære leiligheter og eneboliger vil holde seg godt i pris fremover. Et veldig lavt tilbud møter en veldig høy etterspørsel i et selektivt marked.

– Boligmarkedet har aldri vært bedre. Det er svært godt besøkte visninger for tiden, sier Aronsen videre.

Eiendomsmegler Daniel Aronsen

Les saken: Denne eneboligen ble solgt for hele 4,25 millioner kroner

Mange som sitter på gjerdet

Denne uken gikk altså en enebolig på 151 kvadratmeter på Høyenhall øst for Oslo sentrum over tre millioner over takst.

Utropspris var 8.700.000 kroner, det samme som taksten.

Etter en budrunde med flere budgivere, både privatpersoner fra lokalområdet og utbyggere endte boligen til slutt på 12 millioner kroner.

FIN UTSIKT: Utbyggeren som endte opp med å vinne budrunden på Høyenhall får med seg en fin utsikt over Oslo.

– Var prisantydningen satt for lavt?

– Den store tomten som gir fantastisk utsikt i kombinasjon med et ikke så stort hus, gjorde prissettingen vanskelig, sier Rita Josefsen til E24, eiendomsmegler ved Privatmegleren Panorama.

– Hvilke tanker gjør du deg om den videre boligprisutviklingen?

– Delte boliger og eneboliger vil fortsette å gå høyt. Det er mange som sitter på gjerdet og som ikke vil selge før de har funnet noe de vil kjøpe, det gir et lavt tilbud. Det har kommet inn færre objekter enn vi har ventet. Det er også manko på nybygg i Oslo.

Les også

Kjenner du «kobra-taktikken»? Her er bud-knepene du kan møte på boligjakt

Rekkehus er poppis

– Her på Oslo Øst, nærmere bestemt Østensjø, er det familieboliger og spesielt rekkehus som vil være drivere på boligprisutviklingen fremover, sier Mats Kvarud til E24, daglig leder og fagansvarlig ved Krogsveen Oppsal.

– Utbudet har vært lavt lenge, og hoveddriveren på prisutviklingen er nettotilflyttingen til byen. Folk vil bo i Oslo.

Eiendomsmegler Rita Josefsen

Han peker på at det lave tilbudet kan skyldes at mange ser at de får lite leilighet for pengene ved salg av hus eller rekkehus, og velger dermed å sitte på boligen. En litt romslig leilighet kan raskt bli litt dyr.

Kvarud illustrerer:

– Et rekkehus på Østensjø kan ha en kvadratmeterpris på 50.000 kroner mot en kvadratmeterpris fra 75.000 til 100.000 kroner for leilighet i sentrum. Men med det presset som er på rekkehus og småbebyggelse, vil prisene tikke godt oppover fremover.

For få leiligheter

Demi Glemmestad, som er eiendomsmeglerfullmektig ved Boa eiendomsmegling Oslo Vest, skulle gjerne sett at det var flere leiligheter i ordreboken:

– Slik markedet er i dag, så er det fortsatt for få av de minste leilighetene. Det er her vi ser den høyeste aktiviteten.

Hun solgte denne uken et «totalt» oppussingsobjekt på Frogner i hovedstaden for 1,2 millioner over takst.

NY VRI: Boa eiendomsmegling inviterte til en annerledes visning da denne leiligheten på Frogner i Oslo ble lagt ut for salg. Oppussingsobjektet gikk til slutt 1,2 millioner kroner over takst.

Minst like mye bør de nye eierne bruke på oppussing, ifølge megleren. Leiligheten fikk en sluttpris på 6,8 millioner kroner.

Eiendomsmegler Demi Glemmestad

Ifølge Glemmestad var det blant de over 200 oppmøtte på visningene interessenter som hadde kommet hele veien fra både København og London.

Les saken: Her er det blitt solgt leiligheter for 5 milliarder siden 2009

– Var prisantydningen satt for lavt?

– Slike eiendommer er vanskelig å verdsette. Det har nesten ikke blitt gjort noe med leiligheten siden den ble bygget i 1923, så dette er et totalt renoveringsprosjekt for kjøperen. Jeg valgte å sette prisantydning på samme verdi som taksten, sier Glemmestad.

Eieren har bodd i leiligheten i hele 80 år!

– Han har fulgt med på verdistigningen i området i noen år, og ble naturlig nok meget overrasket over hvor høyt det gikk i budrunden.

SELGER DRØMMER: Flere eiendomsmeglere E24 har vært i kontakt med sier det samme: Boligkjøperne ønsker oppussingsobjekter der de kan renovere alt - og dermed få sitt eget preg på boligen.
Les også

Nå stiger boligprisene også i Stavanger

Les også

Her er det blitt solgt leiligheter for 5 mrd. siden 2009

Les også

Eksperter om bankenes utlånskrig: Så mye kan boliglånsrentene falle

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om