Boligboblen sprekker i Bergen

Bergen er Norges verste boligmarked for tiden.- En typisk bobleeffekt, mener Gerhard Lygre, leder i Norges Eiendomsmeglerforbund i Hordaland.

Publisert:

- Boligmarkedet i Bergen har opplevd de største endringene det siste året. Og endringen er veldig stor. Bergen er blitt et veldig tøft marked. Det er det ingen grunn til å legge skjul på, sier markedsdirektør Rune Garborg i DnB Nor Eiendom til Dagens Næringsliv (DN).

Markedet faller

I oktober i fjor var omsetningstiden - den tiden det tar fra boligen legges ut for salg til budrunden er over - 12 dager i Bergen.

Tilsvarende tall for i år er på hele 27 dager, viser oktoberstatistikken for eiendomsmeglerbransjen.

I tillegg faller prisene mer enn noe annet sted i Norge. Fra september til oktober stupte Bergens-prisene med to prosent.

Antall omsatte boliger har også blitt redusert - fra 352 i oktober i fjor, til 254 boliger i år.

Flere nyheter fra E24

- Bobleeffekt

- Jeg tror forklaringen er enkel. Boligmarkedet i Bergen har i mange år steget mest og hatt den laveste omløpshastigheten. Mange aktører har kjøpt ut ifa forventninger om prisstigning - helt eller delvis. Når markedet først stopper opp, får vi en typisk bobleeffekt, sier leder for Norges Eiendomsmeglerforbund i Hordaland, Gerhard Lygre i Fana Sparebank Eiendom AS, til DN.

Publisert:

Her kan du lese mer om