Obos-prisene falt i september

Prisene på brukte, Obos-tilknyttede boliger i Oslo falt med 0,9 prosent fra august til september.

BILLIGERE: Nedgangen fortsetter for Obos-prisene.
Publisert:

Dette viser fersk statistikk fra boligbyggelaget.

Det opplyses at den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for Obos-boliger i Oslo-området var på 60.741 kroner i perioden. Sammenlignet med samme periode året før er prisene 0,4 prosent lavere.

Medregnet september har Obos-prisene i Oslo-området falt med 4,4 prosent så langt i år.

– Prisutviklingen er som forventet. Jeg tror at vi kan ha seks til åtte måneder foran oss med prisfall i oslomarkedet før det snur, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i en kommentar.

For å underbygge spådommen om et fremtidig oppsving, trekker Siraj blant annet frem solid utvikling i norsk økonomi generelt, forventninger om lave renter lenge og velvillige banker.

– Dessuten er arbeidsledigheten lav. Basert på dette tror jeg at vi er tilbake på mars 2017-nivå igjen senest en eller annen gang i løpet av våren eller sommeren 2019, sier Siraj.

For landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for 53.503 kroner i september. Dette medfører en nedgang på 1,3 prosent måned til måned.

Det ble i september solgt 761 Obos-boliger, mot 772 i august og 877 i september 2016.

Ser nytt prisfall

Obos-prisene slippes to dager før den offisielle boligprisstatistikken legges frem. Her venter de fleste meglerhus svak eller negativ prisvekst i boligmarkedet ut året.

Knut A. Magnussen i DNB Markets tror at tallene vil vise enda en måned med fall i boligprisene.

– Vi har en prognose om at nedgangen skal fortsette en stund til. Vi har ikke endret syn på det siden forrige måned. Vi ser for oss at det er en korreksjonsfase vi er inne i nå, og at det vil fortsette en stund. Det vil ikke være overraskende å få et fall også i september, sier han.

Boligprisene, målt som gjennomsnittlig kvadratmeterpris på omsatte bruktboliger, steg nominelt 1,2 prosent i august på landsbasis. Sesongjustert falt prisene 0,4 prosent.

Dersom september viser nok et sesongjustert prisfall, vil det være den femte måneden på rad i 2017 at boligprisene på landsbasis faller.

Les også

Bruker medierådgivere og advokater før dokumentar

Les også

Setter ned prisen på nyboliger i Oslo

Les også

Kraftig økning i antall visninger: – Et helt annet marked

Publisert:

Her kan du lese mer om