– Så lenge du ikke kommer i badebukse er du velkommen

Björn Svensson og Jo Bøe Klakegg  ønsker at stemningen skal være avslappet hos Restaurant Fauna. Torsdag kommer svaret på om de beholder sin stjerne i Michelin-guiden.

  • Andreas Wolden Fredriksen
  • Ole Martin Skaug
Publisert:

Da Björn Svensson fikk en stjerne for restauranten Fauna i fjor, var det flere som mente at han fikk en stjernen sin tilbake. Før Fauna drev svensken nemlig den knøttlille Restaurant Oscarsgate, som var belønnet med en stjerne i den røde guiden.

Sammen med Jo Bøe Klakegg driver han restauranten på hjørnet av Solligata og Cort Adelers gate på Frogner, vegg i vegg med kritikerroste Palace Grill. På andre siden av gaten ligger Alex Sushi.

Et godt område for deg som er glad i mat, med andre ord.

– Vi driver et kjøkken som er inspirert av Skandinavia, med mest mulig norske råvarer som fisk og skalldyr, sier Klakegg.

Han har erfaring fra blant annet Noma, København-restauranten som flere ganger er kåret til verdens beste.

Den 26. februar kommer Michelin-guiden med en egen nordisk utgave. I dagene frem mot da skal E24 presentere stjernerestaurantene i Norge.

Her kan du lese sakene og se videoene fra Maaemo og Statholdergaarden.

Avslappet gourmet

E24 møter duoen i restauranten mens kokkene og servitørene i full gang med å klargjøre dagens servering. Til tross for at det lages mat på høyt nivå, er stemningen avslappet. Det er den stemningen de ønsker at skal være her, sier Svensson.

– Det skal være naturlig her. Alle skal føle seg velkommen hit. Det er ikke sånn at siden vi har fått en stjerne, så skal man føle seg utilpass her. Hvis kelneren har dyrere dress enn gjesten, hvilket inntrykk vil det gi, spør han, før han mer eller mindre svarer på spørsmålet selv.

– Man skal kunne gå på en stjernerestaurant uansett. Folk ringer meg og spør om det er en «dress code» her. Da svarer jeg at så lenge du ikke kommer i badebukse, er det greit.

Svensken har erfaring fra Bagatelle, El Buli, hos Gordon Ramsey i London og Oro, før han åpnet Restaurant Oscarsgate.

Høyere krav

Ifølge duoen var restauranten som regel fullbooket før de fikk stjernen også. Forskjellen nå er at etterspørselen etter bord er blitt større.

– Folk vet om restauranten, og det er bare positivt. Men, man må levere uansett om man har stjerne eller ikke. Når man får en stjerne setter også gjestene høyere krav, som må innfris, sier Svensson.

Les også

Bent Stiansens eneste regel: – Jeg skal like maten

Les også

Maaemo-sjefen vil restaurantreglene til livs: – Hvorfor spiser vi som vi gjør?

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Hellstrøm om Michelinguiden: – Dette er skuffende

  2. Nå kommer Michelin-stjernene

  3. Dette er Nordens stjernerestauranter

  4. Dette er gourmet-kundene

  5. Sulten på St. Olavs plass