Bane Nor og Vy med 2.069 innstilte tog på 15 dager

Etter seks uker med buss for tog skulle alt bli bedre, men en oversikt fra Aftenposten viser 2.069 innstilte tog for Bane NOR og Vy og massive forsinkelser.

Foto: Berit Roald NTB scanpix
Publisert:

I uke 32 og 33 pluss mandag denne uken har Aftenposten registrert totalt 989 planlagte innstillinger av tog, 1.080 innstillinger som var ikke planlagt, samt massive forsinkelser for Bane NOR og Vy.

Tallene gjelder for hele landet, men togstans har rammet spesielt Drammenbanen og Østfoldbanen, de strekningene der Bane NOR har gjort arbeider i sommer mens det er gått buss for tog.

Da to Vy-tog havarerte henholdsvis vest og sørøst for Oslo onsdag 14. august, ble 127 tog innstilt.

Les på E24+ (for abonnenter)

Derfor blir jernbanekostnadene høyere og høyere

Hverken sjef for persontog i Vy, Arne Fosen, eller Bane Nor-sjef Gorm Frimannslund har latt seg intervjue. Kommunikasjonssjef Gina Scholz i Vy beklager på vegne av selskapet.

– Det har vært flere problemer med infrastrukturen, det har det vært også i sommer, sier Scholz. Hun bekrefter at de selv har hatt tekniske problemer med togsett, og sier også at det er viktig at Bane NOR finner de bakenforliggende årsakene til feilene.

– Vi beklager sterkt overfor passasjerene og lover å levere bedre. Vi jobber intenst med å løse signalutfordringene på Østfoldbanen akkurat nå, sier pressesjef Thor Erik Skarpen i Bane NOR.