DNB lanserer meglertjeneste for deg som vil gjøre mer selv

Gjennom DNB Samsolgt får du som boligselger gjøre mer selv, og slik oppnå lavere kostnader. Propr ønsker konkurransen velkommen. 

NYLANSERING: DNB Samsolgt kommer i løpet av sommerhalvåret for dem som vil senke meglerkostnadene.
  • Hans M. Jordheim
  • David Bach
Publisert: Publisert:

DNB Eiendom lanserer en digital eiendomsmeglertjeneste for dem som ønsker å gjøre mer selv. Den får navnet Samsolgt og blir tilgjengelig i løpet av sommerhalvåret. Det ble kjent på et seminar i DNBs lokaler torsdag.

Samsolgt gjør det mulig for selger å få en lavere pris på meglertjenesten ved å utføre ulike oppgaver selv. Det vil dreie seg om alt det ikke er formelle krav knyttet til, som å fylle ut skjemaer, ha kontakt med fotograf, klargjøre leiligheten, blant annet.

DNB tar på sin side ansvar for kommunikasjonen og for budrunden.

– Det er for å sørge for at kjøper kan føle seg trygg på at ikke noe er skjøvet under teppet og så selger kan føle seg trygg på at man har fått tak i kjøperen som betaler mest, sier administrerende direktør Terje Buraas i DNB Eiendom i E24.

Han opplyser at det blir en fast pris på tjenesten, men vil ikke gå ut med den før lansering.

Les også

Gir megler prisbyks på boligen din? Full strid om svenske tall

15 prosent vil gjøre mer selv

Samsolgt retter seg i første omgang mot leilighetsmarkedet i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Blir det en suksess, utvider de.

– Dette blir litt learning by doing. Vi kommer til å skru til underveis og sjekke litt hva som funker. Nå går vi inn der vi mener det største markedet er og det er nok på leiligheter i de største byene, sier Buraas.

Tilbudet kommer som følge av det DNB Eiendom anser som et skiftende marked. Deres undersøkelser viser at 85 prosent av dagens boligselgere fremdeles ønsker at megler tar seg av hele arbeidet, mens det da er 15 prosent som føler seg trygge på å påta seg flere oppgaver selv. Det er denne minoriteten DNB retter seg mot.

Les også

Signer i Altinn, ikke på meglerkontoret: Nå skal boligkjøp bli papirløst

Vil ikke sammenligne seg med Propr

DNB vil med dette lansere et produkt litt nærmere modellen til Propr, tjenesten som lar selger gjøre alt selv.

DNB er imidlertid tydelig på at deres produkt er et ganske annet.

– Propr er en selg bolig selv-tjeneste som ikke er underlagt norsk eiendomsmeglerlov. Samsolgt er til sammenligning en digital meglertjeneste, med en megler, som tar ansvar for at det som kommer ut blir helt riktig, forklarer Buraas.

– I hvor stor grad har Proprs inntreden i markedet bidratt til utviklingen av deres produkt?

– Det har ikke betydd så mye, siden det er et annet segment. Vi har egentlig ikke brukt så mye tid på selv bolig-selv i det hele tatt, for i våre øyne har det ikke slått an og er ikke mer populært i dag enn det var for 20 år siden. Det går nok mye på trygghet for kjøper. Man sliter ofte med å få solgt fordi kjøper er usikker.

SAMARBEID: Daglig leder Kjetil Eriksson i Propr (t.v.) og kommersiell direktør Knut Anders Wangen i Danske Bank samarbeider om å tilby kundene en tjeneste hvor boligselgere kan gjøre store deler av jobben selv. Nå ønsker de eventuell konkurranse velkommen.

Ønsker konkurransen velkommen

Propr-sjef Kjetil Eriksson sier han har hørt rykter om DNBs planer, og ser positivt på den kommende konkurransen.

– Jeg tenker først og fremst at det at bankgiganten DNB lar seg inspirere av Propr er helt fantastisk, og viser at vår strategi er riktig. Vi mener jo den gammeldagse eiendomsmeglingen står for fall, og at kostnaden av tradisjonelle meglere er sterkt overpriset, sier Eriksson.

Han tror DNBs lansering vil bidra til å bevisstgjøre folk på at det å selge boligen sin selv, med teknologiens hjelp, er er den beste og tryggeste måten å gjennomføre boligsalget på.

– Så det er bare å ønske velkommen etter til DNB. La oss vise vei sammen, sier Eriksson.

– Jeg tror dette vil sette ytterligere fart på vårt markedet og bidra strekt til at andelen boligselgere som velger å bruke digitale løsninger vil stige kraftig. Jo flere vi er som er der til å gjøre boligsalget enklere jo bedre er det for forbrukeren.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. DNB Eiendom
  2. Bolig
  3. Eiendom

Flere artikler

  1. Eiendomsmeglere dumper prisene

  2. Solgte egen hybel på 15 kvadratmeter uten megler: Fikk 1,9 millioner kroner

  3. Gir megler prisbyks på boligen din? Full strid om svenske tall

  4. Propr-konkurrent får ikke bruke eget navn og logo

  5. «Ville tilstander» i Oslo: Boligselgere sier nei til 500.000 ekstra