Kaster McDonald's på dør

Hamburgerkjeden McDonald's presses ut av tre av sine beste plasseringer i Oslo.

UØNSKET: McDonald's restaurant i Nedre Slottsgate skal være kjedens mest lønnsomme i Norge. Nå kan den bli stengt.
Publisert:

Misnøye med søppel og lukt skal være blant årsakene til at hamburgerrestaurantene nå er blitt uønsket hos gårdeierne, skriver Dagens Næringsliv.

Kjedens populære restauranter på Aker Brygge, i Nedre Slottsgate og i Østbanehallen kan derfor bli stengt i løpet av kort tid.

- McDonald's på Stranden på Aker Brygge er ikke god nok. Det er en ærlig sak. Det er en fantastisk beliggenhet for dem, men vi ønsker å bruke Stranden til noe annet, sier konsernsjef Olav Line i eiendomsselskapet Norwegian Property til Dagens Næringsliv.

Selskapet har nå valgt å avslutte leieavtalen med McDonald's to år før den går ut.

E24 BEDRIFT: Sjekk tallene til McDonald's i Norge

Blir ikke erstattet

Kommunikasjonsdirektør Margaret Brusletto i McDonald's skriver i en epost til avisen at det ikke er planlagt noen erstatning for restaurantene som nå kan bli stengt.

«Ordinær kontrakt på Østbanehallen går ut nå til høsten. Vi har ikke inngått ny leieavtale. Vi har lagt ned restauranten på Aker Brygge i og med at de pusser opp. Vi har blitt tilbudt erstatningslokaler som ikke var akseptable», skriver Brusletto.

Les også: McDonalds forventer «utfordrende» år

Sterk utvikling

Ifølge en pressemelding fastfoodkjeden sendte ut i mars i år, endte omsetningen i 2012 på 1,4 milliarder. Det er en økning på nesten 90 millioner sammenliknet med året før.

E24 Bedrift kan du selv sjekke nøkkeltallene til McDonald's.

I meldingen skrev selskapet, som åpnet sin første restaurant i Norge i 1983, at tett samarbeid med norsk landbruk har vært avgjørende for suksessen.

- 80 prosent av våre råvarer kommer fra norske bondegårder. Et leveringsdyktig norsk landbruk som produserer råvarer av svært høy kvalitet er helt sentralt for den suksessen vi nå opplever, uttalte administrerende direktør Olli Kilpi McDonald's Norge AS.

LES OGSÅ:Jens Ulltveit-Moe blir burgerkonge

Burger King: - Ikke opplevd

Konkurrenten Burger King sier til E24 at de aldri har opplevd å stå i fare for å bli kastet ut av bygårder i Oslo eller andre steder i landet.

- Dette har ikke vært noen problemstilling hos oss. Vi har god dialog med gårdeiere og andre leietakere på de kjøpesentre og bygårder vi har lokaler i, sier administrerende direktør Rune Sandvik.

Han legger til at han mener det må være opp til gårdeierne hvilken butikkmiks de ønsker, og at han forstår at det for enkelte kan være fristende å velge andre leietakere enn restauranter.

- Enten det er snakk om Burger King eller feinschmeckerrestauranter, er det jo enklere å flytte klesbutikker enn restauranter inn og ut av enn bygård, sier han.

LES OGSÅ:

Publisert:

Her kan du lese mer om