Utleiemegleren: - Sett ned prisen

Norges største utleiemegler oppfordrer sine kunder til å sette ned prisen for å få leid ut boligen. Det er leietagers marked, mener selskapet.

SETT NED PRISEN: Færre på visninger og stadig flere utleieboliger på markedet gjør at Utleiemegleren oppfordrer kundene til å sette ned prisen.

Taran Gjøystdal / Utleiemegleren
  • Ole Martin Skaug
Publisert:,

Prisene på utleieboliger faller i flere av Norges største byer. Et kjøligere markedet som oversvømmes av utleieboliger får skylden.

- Det vi så fra sommeren av var at den forventede toppen aldri kom. Samtidig som det ble flere utleieboliger på markedet og færre personer på visninger, forklarer Nikolas Farmakis, kommunikasjonssjef i Utleiemegleren.

- Vi får telefoner fra private utleiere som ikke klarer å leie ut boligen, og da får de gratisrådet som vi alltid har gitt; sett ned prisen, sier Farmakis til E24.

I Oslo ser det ut til at flere utleiere har tatt rådet til Utleiemegleren. For prisen på å leie en toroms i hovedstaden kostet i snitt 11.093 kroner i september - en nedgang på 2,2 prosent fra måneden før.

En ettroms kostet i snitt 8.318 kroner i september, ned 3,3 prosent fra måneden tidligere.

LES OGSÅ: Boligprisene falt i september

- De blir irriterte

Farmakis i Utleiemegleren påpeker at de har rådet kundene til å justere ned prisen i flere måneder allerede. Alle er naturligvis ikke like fornøyd med å måtte sette ned prisen, forteller han.

Nikolas Farmakis, Utleiemegleren

Taran Gjøystdal / Utleiemegleren

- Utleierne blir litt irritert siden de har lest at utleieprisene har vært høye tidligere. Men da må vi forklare på en pedagogisk måte at markedet i Norge blir bestemt gjennom tilbud og etterspørsel, sier han til E24.

Har dere mistet mange oppdrag som følge av dette?

- Nei, egentlig ikke. Meglerne får en del kjeft, det er noe vi er vant med. Men vi kan ikke ta høyere priser enn det markedet bestemmer, sier Nikolas Farmakis i Utleiemegleren.

Fall i Bergen - opp i Trondheim

I Bergen falt prisen på en toroms med 4,4 prosent i september sammenlignet med måneden tidligere. I snitt kostet en toroms 10.892 kroner i forrige måned.

En tomroms i Trondheim kostet i snitt 11.112 kroner i september, en oppgang på 2,2 prosent i forhold til august.

Også her har mange satt ned prisene for å lokke til seg leietagere.

- Det er fortsatt stille på leiemarkedet, men vi kan registrere at det er i ferd med å løsne. Men vi har satt ned prisen på mange objekter i det siste, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan i en pressemelding.

LES OGSÅ:

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Billigere å leie leilighet nå enn i fjor

  2. Leieprisene faller over hele landet

  3. Utleieprisene faller i Oslo

  4. Annonsørinnhold

  5. Eksplosjon i ledige leieboliger

  6. Her er det dyrest å leie bolig nå