Utleiemegleren: - Sett ned prisen

Norges største utleiemegler oppfordrer sine kunder til å sette ned prisen for å få leid ut boligen. Det er leietagers marked, mener selskapet.

SETT NED PRISEN: Færre på visninger og stadig flere utleieboliger på markedet gjør at Utleiemegleren oppfordrer kundene til å sette ned prisen.

Taran Gjøystdal / Utleiemegleren
  • Ole Martin Skaug
Publisert:

Prisene på utleieboliger faller i flere av Norges største byer. Et kjøligere markedet som oversvømmes av utleieboliger får skylden.

- Det vi så fra sommeren av var at den forventede toppen aldri kom. Samtidig som det ble flere utleieboliger på markedet og færre personer på visninger, forklarer Nikolas Farmakis, kommunikasjonssjef i Utleiemegleren.

- Vi får telefoner fra private utleiere som ikke klarer å leie ut boligen, og da får de gratisrådet som vi alltid har gitt; sett ned prisen, sier Farmakis til E24.

I Oslo ser det ut til at flere utleiere har tatt rådet til Utleiemegleren. For prisen på å leie en toroms i hovedstaden kostet i snitt 11.093 kroner i september - en nedgang på 2,2 prosent fra måneden før.

En ettroms kostet i snitt 8.318 kroner i september, ned 3,3 prosent fra måneden tidligere.

LES OGSÅ: Boligprisene falt i september

- De blir irriterte

Farmakis i Utleiemegleren påpeker at de har rådet kundene til å justere ned prisen i flere måneder allerede. Alle er naturligvis ikke like fornøyd med å måtte sette ned prisen, forteller han.

Nikolas Farmakis, Utleiemegleren

Taran Gjøystdal / Utleiemegleren

- Utleierne blir litt irritert siden de har lest at utleieprisene har vært høye tidligere. Men da må vi forklare på en pedagogisk måte at markedet i Norge blir bestemt gjennom tilbud og etterspørsel, sier han til E24.

Har dere mistet mange oppdrag som følge av dette?

- Nei, egentlig ikke. Meglerne får en del kjeft, det er noe vi er vant med. Men vi kan ikke ta høyere priser enn det markedet bestemmer, sier Nikolas Farmakis i Utleiemegleren.

Fall i Bergen - opp i Trondheim

I Bergen falt prisen på en toroms med 4,4 prosent i september sammenlignet med måneden tidligere. I snitt kostet en toroms 10.892 kroner i forrige måned.

En tomroms i Trondheim kostet i snitt 11.112 kroner i september, en oppgang på 2,2 prosent i forhold til august.

Også her har mange satt ned prisene for å lokke til seg leietagere.

- Det er fortsatt stille på leiemarkedet, men vi kan registrere at det er i ferd med å løsne. Men vi har satt ned prisen på mange objekter i det siste, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan i en pressemelding.

LES OGSÅ:

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom

Flere artikler

  1. Billigere å leie leilighet nå enn i fjor

  2. Leieprisene faller over hele landet

  3. Satte ned leien 25.000 kroner – men huset står tomt

  4. – Forholdet mellom leiepriser og boligpriser har aldri vært større

  5. Her er det dyrest å leie bolig nå