Statoil-bygget solgt for tre milliarder

IT Fornebu oppnådde prisen man forlangte.

SKIFTER EIER: Statoils bygg på Fornebu ble en av årets aller største eiendomstransaksjoner.

Gorm Kallestad
  • Torgeir Hågøy
    - Estate Nyheter
Publisert: Publisert:

Prisen ligger på i underkant av tre milliarder kroner. Kjøper av eiendommen er et konsortium bestående av flere kjøpere, hvor IT Fornebu selv deltar med en eierandel på 30 prosent.

- Hvem andre som kjøper vil jeg ikke kommentere, men det jeg kan si er at vi er godt fornøyd med prisen, sier administrerende direktør i IT Fornebu, Kjell D. Kalland, til Estate Nyheter fredag kveld.

Tar del i verdistigning

Bygget har en attraktiv leieavtale med Statoil verd 195 millioner kroner. Statoil har skrevet avtale på 15 år. Nybygget på 67.000 kvadratmeter har imidlertid ikke vært lettsolgt, og tidlig i desember trakk noen aktuelle kjøpere fra Qatar seg.

Nå har likevel IT Fornebu lyktes med å få en avtale i boks. Det avgjørende elementet fra deres side har ifølge Kalland hele tiden vært pris.

- Prisen har hele tiden vært det viktigste for oss. Vi ønsket å se om det var noen som var villige til å være med på det vi forlangte, og det var det, sier Kalland.

Les også: Kranselag for Statoil-bygget

Han vil ikke kommentere hva prisen endte på, men etter det Estate Nyheter erfarer ligger den på i underkant av tre milliarder kroner. Kalland kommenterer at han er fornøyd med at de fortsatt sitter igjen med en eierpost i bygget.

- Vi tror eiendommen vil stige i verdi. Nå kan vi ta del i denne verdistigningen, og det er vi glade for, sier Kalland.

Les også: Flere milliarder i Statoil-nybygg over hele landet

Prisen på tre milliarder kroner plasserer transaksjonen helt i tetsjiktet i Norge og Norden i år. I januar ble DNBs nye hovedkontor i Bjørvika solgt til DNB Liv for 4,8 milliarder kroner, og denne uken ble det kjent at DNB Liv selger kjøpesenteret Kista i Stockholm for 4,6 milliarder svenske kroner. Forrige uke ble det offentliggjort at Tredje AP-fonden(AP3), som er Sveriges svar på folketrygdfondet, kjøper halvparten av eiendomsselskapet Hemsø for 3,32 milliarder svenske kroner.

Videreutvikle Fornebu

I og med at de eier 30 prosent av bygget vil de fortsatt ha ansvar for driften av bygget. Arctic Securities ASA har vært finansiell rådgiver for kjøpergruppen, herunder tilrettelagt egen- og fremmedkapitalfinansieringen.

- Transaksjonen gjør at vi får frigjort betydelige midler til å posisjonere oss og utvikle selskapets øvrige eiendommer på Fornebu, sier Kalland.

Les også: Fikk Røkke-kontrakt

Meglere Estate Nyheter var i kontakt med tidligere denne uken fikk dermed rett i sine antakelser. De forventet nemlig at bygget ble solgt før nyttår og noen mente også at det forelå et konkret bud på eiendommen. Hos Akershus Eiendom som har vært ansvarlig for salget har de imidlertid vært svært sparsommelige med kommentarer.

- Dette er ingenting å skrive noe om nå, sa leder for transaksjoner hos Akershus Eiendom, Petter Nylend.

- Ingen kommentar, sa Roar Sandnes i samme selskap.

Les flere nyheter om eiendom på Estate Nyheter

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom

Flere artikler

  1. Eiendom har holdt SAS i luften

  2. Arabiske kjøperetrakk seg i siste liten

  3. Sluker hele Telenor Arena

  4. Solgt for 3,9 milliarder

  5. Tror på 20 mrd. før sommeren