Tjuvholmen - de styrtrikes nye nabolag

Ytterst på Tjuvholmen kommer Norges råeste og dyreste leilighet: 700 kvadratmeter spektakulær luksus.

HER BOR DE: Det er tett mellom de rike på Tjuvholmen. Helt ytterst har milliardæren Olav Nils Sunde kjøpt toppleiligheten for 160 millioner kroner.

 • Ida Hanstad
 • Grete Ruud
 • Ivar Brandvol
 • Sven Arne Buggeland
Publisert:

Fra toppetasjen på Kavringen Brygge vil milliardæren Olav Nils Sunde (58) kunne følge Kiel-fergene sine ut Oslofjorden - og nyte solnedgangen over Bærumlandet.

Ålesunderen som eier Color Line og Gresvig-konsernet, er god for åtte milliarder, ifølge Kapital. Det var Finansavisen som avslørte at han vil flytte fra Holmenkollen.

Investoren skal ha lagt 160 millioner kroner på bordet for å slå sammen fire leiligheter. På den enorme takterrassen vil han ha svømmebasseng og boblebad.

Toppleiligheten blir større enn 16-meterfeltet på Color Line stadion, som Sunde skjenket hjembyen Ålesund. Kvadratmeterprisen er svimlende 165 000 kroner.

Olav Nils Sunde blir ikke eneste milliardæren i sitt nye nabolag. Holmen i forlengelsen av Aker Brygge er blitt tumleplass for hovedstadens mest formuende.

Treff to som bor på Tjuvholmen:

 • Teppe-tennis på hjemmebane
 • - Du må være rik for å bo her

Trivelige naboer

- Jeg liker meg veldig godt. Det er mange trivelige naboer, sier Kari Monsen Røkke (55), som kjøpte toppleilighet på Tjuvholmen for to og et halvt år siden.

Kjell Inge Røkkes tidligere ektefelle betalte 19 millioner kroner for leiligheten på 300 kvadratmeter, som fyller syvende og åttende etasje i Bolette Brygge.

- Jeg har ingen planer om å selge, sier Monsen Røkke.

VG har kartlagt samtlige transaksjoner på Tjuvholmen i eiendomsregisteret. Her er de fem dyreste leilighetene, blant de knapt 500 som er ferdigstilt og overdradd eierne:

Einar Aas - 41,7 millioner kroner. Grimstad-mannen ble milliardær på handel med kraft, aksjer og eiendom. Hans inntekt i 2009 var 340 millioner.

Faleh Falah Faleh Al-Rashidi og Lisa Jane Al-Rashidi - 40,6 millioner kroner. Ekteparet fra Sudbury i Suffolk i Storbritannia har slått sammen fire

seksjoner.

Elzbieta Selvaag - 38,3 millioner kroner. Sammen med ektemannen, milliardæren Ole Gunnar Selvaag, har hun også investert 20 millioner i fem utleieleiligheter.

Paal Hveem - 38,2 millioner kroner. Investoren har ifølge Kapital en formue på 600 millioner, bygd opp på investeringer i eiendom, olje og gruvedrift.

Ole Jakob Sunde - 27 millioner kroner. Han er styreleder i Schibsted og forvalter formuene til Norges rikeste, kona Ingrid Stange er filantropisk rådgiver.

Investering

Ålesund-brødrene Jan Henry og Sverre Andreas Farstad, som er blitt milliardærer på shipping, har kjøpt hver sin leilighet på Tjuvholmen til over ni millioner.

- Jeg bruker leiligheten når jeg er på møter i Oslo. Ved behov blir den også brukt av andre familiemedlemmer, sier skipsreder Sverre Andreas Farstad (59).

Sammen med kona Kari Ann (53) slo han sammen to seksjoner for å få en stor leilighet med tre soverom og terrasse med utsikt mot Akershus festning.

- Det er først og fremst en investering. Det pleier jo å være en god inve

COLORSALT DYRT: Milliardæren Olav Nils Sunde har kjøpt toppleilighet til svimlende 160 millioner på Tjuvholmen.

Espen Braata

stering å kjøpe eiendom i populære områder. Dessuten blir det jo bare finere og finere der, sier Farstad.

Ole Jacob Sunde er inne på det samme:

- Det tar mer og mer form på Tjuvholmen. Arkitekturen er god og variert. Jeg liker faktisk arkitekturen her bedre enn arkitekturen på Aker Brygge, sier styrelederen i Schibsted.

Sunde har en toppleilighet på Olav Selvaags

Plass, hvor han bor sammen med kona Ingrid og deres yngste sønn. Familien har terrasse med utsikt mot Hovedøya.

- Jeg trives veldig godt, ikke minst fordi man bor i kjernen av byen og kan spasere til alt. Jeg har også benyttet meg av restauranter og gallerier i området, sier Sunde.

Tippoldebarnet til Amandus Schibsted har forresten kjøpt seg inn like ved mediekonsernets styreleder: Guri Scotford (69) ga 6,8 millioner for et krypinn på Tjuvholmen.

Hallvard Flatland (54) solgte nettopp en leilighet på Lille Stranden. TV-kjendisen opplyser at han leier ut en annen leilighet på Tjuvholmen og ikke har planer om å flytte dit.

Fantastisk

Også advokat Øystein Ola Storrvik (53), kjent som David Toskas forsvarer, leier ut på Tjuvholmen. Men han vil flytte tilbake til Strandpromenaden, når barna blir større.

- Jeg bodde der fra 2008 til 2010 og trivdes utrolig godt. Både beliggenheten og utsikten over fjorden er helt fantastisk, sier Oslo-advokaten.

Men over dem alle kommer Olav Nils Sunde, om vi skal tro Finansavisen. Skipsrederen vil ikke overfor VG bekrefte at det er ham som er eier av Norges dyreste leilighet.

Foruten 700 kvadratmeter på ett plan har Sunde kjøpt en 140 kvadratmeter stor «vaktmesterleilighet» i etasjen under og 130 kvadratmeter på taket.

Hovedetasjen inneholder ifølge Dagens Næringsliv fire stuer, fem bad, fem soverom og bibliotek. På taket vil han ifølge planene ha massasjerom og omkledningsværelse.

Kavringen Brygge 3 er tegnet av Lund Hagem Arkitekter og oppføres i glass, sort granitt og hvit marmor. Olav Nils Sunde og de andre beboerne kan flytte inn om to år.

LES OGSÅ:

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Eiendom

Flere artikler

 1. Ekskona til Røkke selger markedets dyreste leilighet

 2. Tjuvholmen - Norges rikeste «borettslag»

 3. Denne toppleiligheten ble solgt for 56 millioner kroner

 4. Denne leiligheten til 50 millioner har vært forsøkt solgt i ett år

 5. Norges dyreste penthouse-leilighet solgt