Cameron-undersøkelse: Dans gjør deg gladere enn høyere lønn

En offisiell britisk rapport viser at regelmessige danseøkter gjør deg mer fornøyd enn 16.000 kroner i lønnsforhøyelse.

RIK PÅ DANS: Her blir David Cameron (i midten) gladere enn om han hadde fått en lønnsøkning på 10 000 kroner. Her på en danseforestilling med prins Charles og presidenten av Sri Lanka.

Chris Jackson
 • Maren Løhre
Publisert:

Forskere ved London School of Economics har funnet ut at sport, kultur og kunst har en betydningsfull påvirkning på menneskers lykke, melder The Telegraph.

De har vurdert hvor mye penger som skal til for å gi folk en tilsvarende økning i lykkenivå.

Konklusjonen er at dersom du driver med idrett på en ukentlig basis, er det av samme verdi som å få 11.300 kroner ekstra i lommeboka i året. Jevnlig kontakt med kunst, slik som musikk, dans og teater er verdt det samme om å få 10.900 kroner.

Rapporten har blitt publisert av det britiske departementet for kultur, media og sport som en del av statsminister David Camerons initiativ til å måle påvirkningen av politikk på folks lykke.

Interessert minister

- En hver person som liker å ta del i idrett eller kultur vil ofte si at det har en iboende fordel som de ikke alltid kan bruke ord til å forklare, sier britenes nye minister for kultur, media og sport, Sajid Javid, i forbindelse med den nye rapporten.

Ministeren mener rapporten gir interessante funn over ringvirkningene ulike aktiviteter har på helse, utdanning og generell velvære.

Rikest ved dans

Den mest gunstige aktiviteten er å danse. Det er nemlig verdt 16.700 kronet i året. Tett etterfulgt av svømming på 16.300 kroner. Går du ofte på biblioteket, kan du glede deg like mye som om du hadde fått en lønnsøkning på 13.600 kroner.

Ifølge rapporten kan du danse deg verdifull lykke.

Lise Åserud

Den britiske statsministeren har argumentert for at BNP, standardmålet for økonomisk aktivitet, ikke lenger er tilstrekkelig som en pekepinn på helsen til en nasjon.

I lykkeundersøkelsen kom svømming nesten dobbelt så bra ut som både fotball og sykling. Det var også bedre å delta i en aktivitet enn å se på.

Sparer penger

For å kunne måle lykken på det britiske folk, analyserte forskerne en undersøkelse av 40.000 husholdninger. De tok bort påvirkningen fra faktorer som alder, rikdom, helse, barn og utdanning.

Analysen fant ut at folk som jevnlig nyter kunst og kultur hadde 5,4 prosent større sannsynlighet for være i god helse, og for dem som driver med idrett, var det 14,1 prosent mer sannsynlig at de hadde god helse.

Englands helsesystem sparer årlig 600 kroner på dem som driver med sport og 200 på dem som koser seg med kultur slik som film, utstillinger og teaterforestillinger.

Les også:

Inflasjonen stiger i StorbritanniaBritenes Coop vakler etter skandaleårBer skottene stemme for selvstendighetVikingene lærte britene ironiOsborne holder på innstrammingsplan

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Ny rapport: Roboter truer 10 millioner jobber i Storbritannia

 2. Sjekk listen: Dette er byene med flest rikinger

 3. Hvem vinner digitaliseringsracet?

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Ny studie: Penger gjør faktisk livet bedre

 6. Betalt innhold

  28 år gammel tok Ståle Kyllingstad sitt livs sjanse