Nordmenn strømmer til aksjefond

Nordmenn strømmer til aksjefondene etter sommeren. Det har blitt investert dobbelt så mye de siste månedene som første halvår 2016.

OPPSØKER ALTERNATIVER: En rekke makroøkonomiske forhold gjør at folk tror på lav rente lenge, og ser derfor etter alternativer, ifølge Investeringsøkonom i Nordnet Tom Hauglund.
Publisert: Publisert:

Ifølge Finansavisen viste Verdipapirfondenes forening i august en stor endring blant aksjefondskunder. I første halvdel av 2016 ble det satset 160 millioner kroner. Men i august måned alene eksploderte det med aksjeinvesteringer som nådde en halv milliard kroner.

– En trend er for tidlig å snakke om, men det er positivt at folk i større grad får opp øynene for aksjefond som plasseringsalternativ, sier Bernt S. Zakariassen i Verdipapirfondenes forening (VFF).

Nordnet, som bare rapporterer for sine kunder, så en satsing på 116 millioner kroner i første halvår. Plutselig i juli måned kom det inn 196 millioner kroner i aksjefond, 99 millioner i august og 190 millioner kroner i september

Investeringsøkonom i Nordnet Tom Hauglund sier at det er flere ting som spiller inn på denne trenden.

– OPEC ser ut til å samarbeide for første gang på to år, Norges Bank kommuniserer at det neppe blir noen renteendring i Norge før i 2019, og USA hevet ikke renten. Folk skjønner at rentenivået vil være lavt lenge, og oppsøker bedre alternativer.

Les også

– Kundene betaler ofte vesentlig mer

Les også

Disse regnestykkene forsvarer DNB seg med

Les også

Indeksfondet fyller 40 år: – De trodde vi var gale

Publisert:
Gå til e24.no