Prince-gitar og Bowie-hår solgt på auksjon

En gul elgitar som tilhørte den nylig avdøde artisten Prince, er solgt på auksjon i Beverly Hills for 137.500 dollar. En hårlokk fra avdøde David Bowie er også solgt.

MANGE RARE: Pop-artisten Prince var kjent for å kle seg i fargesprakende klær og møte opp med ukonvensjonelt konstruerte gitarer.
Publisert: Publisert:

Salgsprisen for Prince-gitaren tilsvarer snaut 1,2 millioner norske kroner, og kjøperen er Jim Irsay, som eier det amerikanske fotballaget Indianapolis Colts. Bowies hårlokk ble solgt for 18.750 dollar, om lag 160.000 kroner.

Hårlokken ble i sin tid tatt vare på av en parykkmaker som deltok i arbeidet med å lage en voksfigur av Bowie ved Madame Tussauds i London.

GUL GITAR: Dette bildet fungerte som bevis under auksjonen for at den gule gitaren faktisk hadde tilhørt pop-artisten Prince.

Den gule Prince-gitaren ble laget på 1980-tallet av Minneapolis-produsenten Knut-Koupee Enterprises og ble brukt på en rekke konserter fram til midten av 1990-tallet, melder BBC.

Gitaren, som kalles «The Yellow Cloud», ble også brukt i studio og på musikkvideoer. Den ble brukt foran publikum siste gang i 1994 da gitarhalsen brakk under en fransk TV-sending. Siden ble gitaren reparert og deretter kun brukt i studio, og banet vei for Princes nye gitar «Symbol».

Irsay er kjent for å samle på musikkinstrumenter og eier eller har eid instrumenter som har tilhørt storheter som Bob Dylan, John Lennon og Grateful Deads Jerry Garcia. I desember skal han ha kjøpt et av Beatles-trommis Ringo Starrs trommesett for 2,1 millioner dollar.

Prince døde i hjemmet sitt i Minnesota i april i år, 57 år gammel.

Les også

Bergenser skal selge Prince' luksuskåk: - Det blir en ekstra fjær i hatten

Les også

Selger pop-legendens hårlokk

Les også

David Bowie etterlot seg nesten én milliard kroner

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om