Forbrukerrådet tar Acta til retten

Fem nye småsparere skal få hjelp til å få tilbake tapte penger.

INN I ACTA-KAMPEN: Forbrukerrådets Randi Flesland sier til DN at de vil hjelpe fem småsparere med å få tilbake tapte penger.

Roger Neumann
  • Karl Wig
Publisert: Publisert:

– Acta må gjøre opp etter å ha tapt i Finansklagenemnda. Vi har ingen forståelse for at man ikke aksepterer vedtakene i nemnda, sier direktør Forbrukerrådet Randi Flesland til Dagens Næringsliv.

Tidligere mandag skrev E24 at Acta Kapitalforvaltning og Acta Asset Management har inngått forlik med 24 saksøkere som krevde tilbakebetalt 53 millioner kroner for det de mener er mangelfull rådgivning og villedende markedsføring.

Nå bekrefter Forbrukerrådets direktør overfor DN at et nytt søksmål er på trappene.

Det dreier seg om ytterligere fem småsparere, hvorav enkelte skal ha tapt flere hundre tusen kroner på lånefinansierte Acta-investeringer.

Advokathjelp. Ifølge Forbrukerrådet har de fem småsparerene allerede vunnet mot Acta i Finansklagenemnda, men Acta skal ikke ha rettet seg etter denne avgjørelsen.

– Acta Kapitalforvaltning har mottatt søksmålene fra advokatene til de fem kundene. Men vi har ikke sett eller hørt noe om at Forbrukerrådet skal hjelpe disse kundene, og da kan vi ikke gi noen kommentarer, sier kommunikasjonsrådgiver Tor Arne Olsen i Agasti til DN.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Valuta

Flere artikler

  1. Forbrukerrådet tar Acta til retten

  2. Småsparere saksøker Acta for nye 3,6 millioner

  3. Advarer mot selskapet bak Acta-klagekjøret

  4. Annonsørinnhold

  5. – Har aldri hørt om et større massesøksmål

  6. Forbrukerrådet varsler gigantsøksmål mot DNB