Ledigheten bremser boligprisene

Boligprisene vil fortsette å stige i mars og april, tror MakroSikt. Men ved utgangen av 2009 vil prisene likevel være fem prosent lavere enn i januar 2009.

SELGER FØRST: Folk vil selge boligen før de kjøper. Foto: Scanpix.

  • Caroline Sesvold Tørring
Publisert:

Flere vil nå kjøpe bolig før de selger, men flesteparten sier at de vil selge før de kjøper ny bolig, viser Boligmeteret.
Det er en av konklusjonene i det månedlige Boligmeteret som ble lagt frem i dag. Rapporten er laget av Makrosikt på oppdrag for Eiendomsmegler 1.

Bedre økonomi

Rapporten viser at bare 12 prosent flere venter at egen økonomi skal være bedre om 12 måneder enn den er nå. At folk føler at økonomien deres vil bli bedre, gjenspeiler seg i at flere nå kan tenke seg å kjøpe bolig.
8 prosent flere sier at de nå har kjøpsplaner enn ved slutten av 2008. Likevel er kjøpsinteressen 12 prosent lavere nå enn for 12 måneder siden.
Til tross for at det er 6 prosent færre boliger til salgs i mars i forhold til februar, er det likevel 8 prosent flere boliger til salgs enn på samme tid i fjor.

Februarstatistikken fra eiendomsmeglerbransjen viste at boligprisene steg med 2,7 prosent i februar fra januar.

Statistikken utgis av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF).

Onsdag 1. april klokken 11:00 presenterer Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendomsmeglerforetakenes forening prisstatistikken for mars. Følg med på Dine Penger.no!

For tidlig å friskmelde markedet

- Dette er nok en positiv rapport fra markedet, men vi mener det er for tidlig å friskmelde markedet, sier Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret til Dine Penger.
Prognosesenteret mener fortsatt at nedgangen i boligmarkedet vil komme.
- Til nå har det vært en etterspørsel i markedet, og etter påske er det normalt et vårslipp i boligmarkedet. Det vil øke tilbudet i markedet og dermed senke boligprisene, mener Øye.

Boligmeteret måler utviklingen i økonomien og boligmarkedet og kobler det sammen med forbrukernes forventninger og planer om kjøp.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom
  2. Bolig

Flere artikler

  1. - Ledighet gir nytt boligprisfall

  2. Nå vil 140.000 kjøpe bolig

  3. Flere vil kjøpe bolig

  4. Økt optimisme i boligmarkedet

  5. Bråstopp i boligprisene