Satser stort på nytt eiendomsselskap

Petter A. Stordalen og Knut M. Stokke legger foreløpig 100 millioner kroner hver i egenkapital i et nytt eiendomsselskap. Målet er adskillig høyere.

GÅR INN MED 100 MILL: Hotell-konge Petter A. Stordalen spytter inn 100 millioner kroner i et nytt eiendomsselskap. - Jeg ser dette som en begynnelse, sier han til Finansavisen.
Publisert:

Stokke har jobbet tett mot Stordalen siden etableringen av Steen & Strøm i 1992. Nå går de to sammen med Bjarte Solheim og Nils Thomas Lien om å starte eiendomsselskapet Solist Eiendom.

- Jeg var demotivert som megler. Jeg hadde jobbet som det i 20 år, og ønsket å gjøre noe annet. Petter sa: "Kom til meg, så investerer vi". Jeg har meglet mye for Solheim og Lien tidligere, og kjente dem godt, så for meg er dette et drømmeselskap, sier Stokke til Finansavisen.

Solist Eiendom skal tilrettelegge eiendomskjøp på vegne av investorer, for så å gå inn med 10-20 prosent av egenkapitalen i alle prosjektene deres.

- Vi vil delta på eiersiden i alle prosjektene for å være i samme båt som våre kunder. Det tror vi kundene setter pris på, sier Solheim til Finansavisen.

Ingen vennetjeneste

Firkløveret håper å få med eksterne investorer til de ulike prosjektene med en egenkapital på mellom 1 og 1,5 milliarder kroner i løpet av "noen år".

Petter A. Stordalen avviser at hans investering er noen vennetjeneste til Stokke etter deres tidligere samarbeid.

- Dette er en vurdering utelukkende på business, men det er naturligvis et stort pluss at jeg kjenner Knut (Stokke), sier han til Finansavisen og forteller han kun ser på de 100 innskutte millionene som en start.

Til forsiden

Publisert:

Her kan du lese mer om