Stavanger får ny Michelin-stjerne

Maaemo beholder sine tre stjerner, mens en sushi-restaurant i Stavanger sikret byen en ny stjerne i guiden.

NY STJERNE: Roger Asakil Joya fra restauranten Sabi Omakase i Stavanger tildeles en stjerne i den nordiske Michelinguiden.
Publisert:

Restaurantene som blir funnet verdig å være med i guiden kan få fra én til tre stjerner. I fjor fikk Maaemo, som første norske restaurant tre stjerner i guiden som mange gastronomer ser til når de skal plukke ut restauranter på aller øverste hylle.

På forhånd var det ventet at Stavangers nye sushirestaurant Sabi Omakase skulle få sin stjernedebut i 2017-utgaven av guiden. Det viste seg å være rett, da restauranten fikk en ny stjerne under utdelingen onsdag.

– Jeg er beæret over å få denne stjernen, sa kokken Roger Asakil Joya fra scenen.

Maaemo beholder tre stjerner

Under pressekonferansen fortalte Michael Ellis, internasjonal direktør for Michelinguiden at det nordiske kjøkkenet har modnet seg de siste årene.

– Jeg mener fremtiden ser lys ut for den nordiske kjøkkenet, sa han.

Maeemo beholder sine tre stjerner fra fjorårets tildeling. Samtlige av de norske restaurantene som fikk Michelinstjerne i fjor beholder stjernen, med unntak av Fauna, som har nedlagt virksomheten.

– Jeg føler det ikke som at vi har beholdt stjernene, men at vi har vunnet dem igjen, sa Maaemo-kokk Esben Holmboe Bang under utdelingen.

Dette er de norske stjernerestaurantene:

Maaemo: ***

Sabi Omakase, Stavanger: * (ny)

Kontrast, Oslo: *

Re-naa, Stavanger *

Statholdergaarden, Oslo: *

Publisert:

Her kan du lese mer om