Mack og Rema har inngått avtale om levering i Nord-Norge

Rema og Mack har klart å bli enige om leveringsavtale etter flere måneder med ølstrid.  – Nå vil det bli reversert enkelte stillinger, melder Mack-direktør.

Rema-sjef Ole Robert Reitan og innkjøpsdirektør Lars Kristian Lindberg i Rema 1000. Sistnevnte var i Tromsø torsdag for å underskrive ny leveringsavtale med Mack.

Foto: Vidar Ruud NTB scanpix
  • Sophie Lorch-Falch
Publisert:

Nordland, Troms og Finnmark. Det er fylkene som fortsatt får Mack-øl etter det nordnorske bryggeriet mistet leverandøravtalen med Rema 1000 nasjonalt.

Partene har vært i offentlig konflikt siden det ble kjent at Carlsberg Ringnes bli hovedleverandør av øl til Rema i 2017. Forhandlingene om ny leverandøravtale har derfor tatt lengre tid enn normalt.

At Mack fortsatt skal levere til landets tre nordligste fylker, fremgår av en pressemelding fra Rema, hvor administrerende direktør i Mack, Harald Bredrup, kaller avtalen for en «viktig seier».

– Vi har kjempet for å opprettholde vår sterke posisjon i Nord-Norge på ølsiden. Og det føler vi har oppnådd gjennom enighet med Rema. Det er vi veldig glad for, sier han til E24.

Les også

Ølsalget hos Rema 1000 fortsetter å falle

– Viktig å tenke på ansatte

For kundens del betyr avtalen at Rema-butikker i Nord-Norge vil fortsette å ha de samme Mack-produktene som tidligere.

– For oss var det spørsmål om å få til en god avtale eller ikke ha avtale i det hele tatt.

– Hva med resten av landet?

– Da må vi jo henvise kunder til butikker som har våre produkter. Det har ikke vært mulig å få til det i denne omgangen med Rema.

– Hvordan kan man kalle dette en «viktig seier» når dere har mistet distribusjonen ellers i landet?

– I en konflikt vil det alltid være bare tapere. Slik vi har vurdert situasjonen, så var det absolutt viktig for oss både å tenke på egne ansatte og tenke på forbrukerne i Nord, og tillegge det mest vekt, sier Bredrup.

Åpner for å ansette folk som mistet jobben

I resten av landet er Mack ute av hyllene på grunn av leverandøravtalen med Rema inngikk med Ringnes i vinter. Totalt 27 årsverk er kuttet hittil i år på grunn av hylleplassene som forsvant.

– Nå vil det bli reversert enkelte stillinger. Vi vil fortsatt ha inntektsbortfall, og vil ha behov for kostnadskutt, sier Bredrup.

Les også

Ekspert: – Reitan-familien tåler å tape penger en stund. Men det gjør jo ikke kjøpmennene

Rema: – Gledens dag

Administrerende direktør for kategori og innkjøp i Rema, Lars Kristian Lindberg, har vært i Tromsø i dag for å stilne ølropet fra nord.

– Dette er en gledens dag for våre kunder, Mack og Rema 1000. Vårt utgangspunkt har vært at vi fortsatt ønsker å tilby våre kunder i Nord-Norge produkter fra Mack. Våre kjøpmenn i Nord-Norge ønsker Mack velkommen som en sterk leverandør. Vi er svært glade for at vi i dag kan markere at vi har landet en avtale som sikrer kundene våre sitt favoritt-øl i våre butikker i Nord, sier Lindberg i pressemeldingen.

Les også

Aftenposten: Katastrofe-februar for Rema 1000

Hansa: – Vår dør står alltid åpen

Mellom de syv fjell har ikke administrerende direktør i Hansa Borg Bryggerier, Lars A. Midtgaard, fått henvendelser fra Rema om en lokal leverandøravtale.

Sortimentet til Hansa har gått fra titalls ulike øltyper i Bergen-butikkene til et smalere sortiment og mindre hylleplass. Den nasjonale leverandøravtalen mellom Rema og Hansa ble avsluttet i slutten av 2015, og Rema har uttalt at det var Hansa som sa opp avtalen.

– Vår dør står alltid åpen for Rema 1000, og vi er innstilt på å forhandle når som helst, sier Midtgaard til E24.

Les også

Seks Kims-årsverk forsvinner etter Rema-kutt

Les også

Dagligvareekspert: Nettaktørene stjeler andeler fra kjedene

Les også

Odd Reitan: – Vi gjorde en feil

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Ole Robert Reitan
  2. Rema 1000
  3. Tromsø

Flere artikler

  1. Remas ølsalg faller etter leverandørstrid

  2. Ny måned med nedgang for Rema 1000

  3. Odd Reitan: – Vi gjorde en feil

  4. Annonsørinnhold

  5. Rema er taperen i dagligvarebransjen

  6. Ølsalget hos Rema 1000 fortsetter å falle