Mack og Rema har inngått avtale om levering i Nord-Norge

Rema og Mack har klart å bli enige om leveringsavtale etter flere måneder med ølstrid.  – Nå vil det bli reversert enkelte stillinger, melder Mack-direktør.

Rema-sjef Ole Robert Reitan og innkjøpsdirektør Lars Kristian Lindberg i Rema 1000. Sistnevnte var i Tromsø torsdag for å underskrive ny leveringsavtale med Mack.
Publisert:

Nordland, Troms og Finnmark. Det er fylkene som fortsatt får Mack-øl etter det nordnorske bryggeriet mistet leverandøravtalen med Rema 1000 nasjonalt.

Partene har vært i offentlig konflikt siden det ble kjent at Carlsberg Ringnes bli hovedleverandør av øl til Rema i 2017. Forhandlingene om ny leverandøravtale har derfor tatt lengre tid enn normalt.

At Mack fortsatt skal levere til landets tre nordligste fylker, fremgår av en pressemelding fra Rema, hvor administrerende direktør i Mack, Harald Bredrup, kaller avtalen for en «viktig seier».

– Vi har kjempet for å opprettholde vår sterke posisjon i Nord-Norge på ølsiden. Og det føler vi har oppnådd gjennom enighet med Rema. Det er vi veldig glad for, sier han til E24.

Les også

Ølsalget hos Rema 1000 fortsetter å falle

– Viktig å tenke på ansatte

For kundens del betyr avtalen at Rema-butikker i Nord-Norge vil fortsette å ha de samme Mack-produktene som tidligere.

– For oss var det spørsmål om å få til en god avtale eller ikke ha avtale i det hele tatt.

– Hva med resten av landet?

– Da må vi jo henvise kunder til butikker som har våre produkter. Det har ikke vært mulig å få til det i denne omgangen med Rema.

– Hvordan kan man kalle dette en «viktig seier» når dere har mistet distribusjonen ellers i landet?

– I en konflikt vil det alltid være bare tapere. Slik vi har vurdert situasjonen, så var det absolutt viktig for oss både å tenke på egne ansatte og tenke på forbrukerne i Nord, og tillegge det mest vekt, sier Bredrup.

Åpner for å ansette folk som mistet jobben

I resten av landet er Mack ute av hyllene på grunn av leverandøravtalen med Rema inngikk med Ringnes i vinter. Totalt 27 årsverk er kuttet hittil i år på grunn av hylleplassene som forsvant.

– Nå vil det bli reversert enkelte stillinger. Vi vil fortsatt ha inntektsbortfall, og vil ha behov for kostnadskutt, sier Bredrup.

Les også

Ekspert: – Reitan-familien tåler å tape penger en stund. Men det gjør jo ikke kjøpmennene

Rema: – Gledens dag

Administrerende direktør for kategori og innkjøp i Rema, Lars Kristian Lindberg, har vært i Tromsø i dag for å stilne ølropet fra nord.

– Dette er en gledens dag for våre kunder, Mack og Rema 1000. Vårt utgangspunkt har vært at vi fortsatt ønsker å tilby våre kunder i Nord-Norge produkter fra Mack. Våre kjøpmenn i Nord-Norge ønsker Mack velkommen som en sterk leverandør. Vi er svært glade for at vi i dag kan markere at vi har landet en avtale som sikrer kundene våre sitt favoritt-øl i våre butikker i Nord, sier Lindberg i pressemeldingen.

Les også

Aftenposten: Katastrofe-februar for Rema 1000

Hansa: – Vår dør står alltid åpen

Mellom de syv fjell har ikke administrerende direktør i Hansa Borg Bryggerier, Lars A. Midtgaard, fått henvendelser fra Rema om en lokal leverandøravtale.

Sortimentet til Hansa har gått fra titalls ulike øltyper i Bergen-butikkene til et smalere sortiment og mindre hylleplass. Den nasjonale leverandøravtalen mellom Rema og Hansa ble avsluttet i slutten av 2015, og Rema har uttalt at det var Hansa som sa opp avtalen.

– Vår dør står alltid åpen for Rema 1000, og vi er innstilt på å forhandle når som helst, sier Midtgaard til E24.

Les også

Seks Kims-årsverk forsvinner etter Rema-kutt

Les også

Dagligvareekspert: Nettaktørene stjeler andeler fra kjedene

Les også

Odd Reitan: – Vi gjorde en feil

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om