Megler: Bomringer påvirker nye boligkjøp

Eiendomsmeglere opplever at nye kjøpere vurderer hvordan bomringer påvirker økonomien når de skal velge ny bolig.

Foto: Fredrik Hagen NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

Bompengedebatten som går over store deler av landet har også sin påvirkning på boligsalget, skriver Dagens Næringsliv. Særlig i Bergen, Stavanger, på Jæren og i Oslo har debatten om bompenger gått høyt den siste tiden. I Oslo åpnet det nylig 54 nye bomstasjoner, noe som gir totalt 83 bommer rundt hovedstaden. Også i Bergen åpnet det 15 flere bommer i april.

Les på E24+ (for abonnenter)

Derfor betaler vi bompenger – og dette er alternativene

– Vi har foreløpig ingen tall som kan dokumentere det, men vi ser at folk har fått et mer bevisst forhold til bompenger når det gjelder boligvalg, sier administrerende direktør Grethe Meier i Privatmegleren til avisen.

Kim Astrup ved By- og regionsforskning NIBR sier denne utviklingen påvirker hvor folk bosetter seg, særlig dem med minst økonomisk margin, som familier.

Også DNB Eiendom og Krogsveen i Bergen sier de opplever mindre betalingsvilje for boliger som ligger ugunstig plassert for bompengestasjonene. De forventer et nytt flyttemønster i tiden fremover. Det er særlig nyetablerte familier og førstegangskjøpere som bosetter seg annerledes. I Oslo melder Privatmegleren om at flere, særlig på Oslos østkant, flytter ut av bomringen og vekk fra sentrum.

Flere artikler

  1. Nordmenns voksende gjeldsberg: Regjeringen varsler lovendringer

  2. Vurderer å stanse privat fyrverkeri etter Nor-Shipping

  3. Ruter vil gi syklister gratisbilletter til kollektivtransport

  4. Annonsørinnhold

  5. Lokker boligselgere med prisgaranti

  6. – De må forsikre oss om at det ikke vil skje igjen