Høstferien i Hordaland begynner med togstreik

Opptrappingen av lokførerstreiken rammer både i øst og vest, og både regiontog og lokaltog er innstilt. Verst går det ut over Østfoldbanen, men høstferien i Hordaland får også en dårlig start.

TOGENE STÅR: Den pågående togstreiken blant lokomotivførerne i NSB fører til mange innstilte togavganger. Her fra Oslo S.
Publisert: Publisert:

Allerede fredag kveld ble flere tog innstilt på Østfoldbanen, og spesielt reisende som skulle hjem fra Oslo i retning Ski og Moss fikk problemer. Fra midnatt ble alle lokaltog på Østfoldbanen innstilt, og de regiontogene som fortsatt går, stopper ikke ved alle stasjoner.

I Bergens-området får streiken større følger enn først antatt.

– Lokførerne som ble tatt ut i Bergen, opererer både på lokaltogene til Arna, Vossebanen og Bergensbanen. Vi har oppdaget at flere avganger blir rammet enn det vi først trodde, sier pressevakt i NSB Håkon Myhre til NRK.

Lørdag er to av tre Oslo-avganger innstilt, mens tre av fire er innstilt søndag.

Hvilke avganger som er innstilt som følge av streiken, vil variere fra dag til dag, ifølge NSB.

Til sammen er 118 lokførere i streik: 33 i Moss, 29 i Ski, 28 i Lillestrøm, 19 i Oslo, 7 i Bergen, 1 i Trondheim og 1 i Kristiansand.

Krever utdanningsnivået tariffestet

Mandag denne uke varslet NLF at de ville trappe opp streiken lørdag. NLF krever at utdanningsnivået for lokførere skal tariffestes, noe arbeidsgiverne NSB og CargoNets ikke vil gå med på.

– Vi har aldri krevd å bestemme innholdet i utdanningen. Det skal Statens jernbanetilsyn og Norsk Jernbaneskole gjøre. Vi krever at NSB slutter med dumping av lokførernes utdanning. Vi krever at NSB setter trygghet og sikkerhet først, sa Rolf Ringdal, forbundsleder i Norsk Lokomotivmannsforbund.

Streiken begynte sist torsdag etter at NLF og NSB ikke kom til enighet i megling. Klokken 2.30, natt til torsdag, meldte LO Stat at det var brudd i forhandlingene, og dermed var streiken et faktum.

Les også

Togkaos fra mandag rammer titusenvis av reisende

Les også

Én time kortere togtur mellom Kristiansand og Oslo

Les også

Tror jernbaneprat gir boligpris-byks

Publisert: