Obos solgte 131 av 141 leiligheter på første salgsmøte

Det nyeste boligprosjektet til Obos på Ulven er priset fra rundt 50.000 kroner per kvadratmeter, og blir revet fra markedet i ekspressfart. 

NY BOLIGPRISMODELL: Obos lokket boligkjøpere med rabatt på boliger på Ulven i Oslo.
Publisert:

Mens utbyggerne sliter med å få solgt 60 prosent av nyboligprosjekter for å få satt spaden i jorden, kan Obos smile hele veien til banken med salgssuksessen til Ulven-prosjektet i Oslo etter prisstunt.

Første byggetrinn består av 141 leiligheter, hvor kjøperne kan velge å få en rabatt på 15 prosent av utsalgspris mot at Obos får tinglyst en rett til å kjøpe leiligheten tilbake medregnet et tillegg eller fratrekk i prisen i forhold til prisutviklingen. Obos kaller finanseringsmodellen for Bostart.

150 slapp ikke inn i salgsmøtet

Det var på forhånd 600 påmeldte til salgsmøtet torsdag kveld. Da ble 131 av 141 leiligheter i prosjektet solgt, hvorav 89 av kjøperne valgte Bostart-konseptet som finansieringsmodell. Valget av finansiering er foreløpig ikke bindende, og kjøper kan omgjøre valget innen en gitt frist.

Daniel Kjørberg Siraj, konsernsjef i OBOS.

– Salgsmøtet gikk veldig bra. Vi har 150 medlemmer som fikk beskjed om at det ikke var plass i lokalet. De siste leilighetene regner jeg blir solgt på mandag, og da er første byggetrinn utsolgt, sier konsernsjef i Obos, Daniel Kjørberg Siraj, til E24.

– Leilighetene er uavhengig av Bostart-konseptet billigere enn andre nyboligprosjekter, og også billigere enn enkelte bruktboliger. Hvorfor valgte dere den lave prisingen?

– Vi hadde ambisjoner om å selge første trinnene til en pris som mange har råd til, og som var godt nok til å sette Ulven på kartet. Vi har sikret et godt tomtekjøp,og sammen med innovasjonskonkurranse for å bygge billig, klarte vi å redusere byggekostnaden med 14 prosent. Da får du til å bygge billigere og fortsatt tjene penger.

Svarer Raymond Johansen

Boligprisgaloppen frem til 2017 ga Obos milliardoverskudd, og byrådsleder Raymond Johansen kritiserte Obos for å være for opptatt av profitt, skrev Dagbladet.

Johansen oppfordret Obos til å bruke det økonomiske handlerommet til å bygge billigere boliger som flere kunne ha råd til.

Kjørberg Siraj avviser at Ulven-prosjektet er svar på kritikken, og kommer med et stikk til politikerne.

– Nei, denne analysen har vi gjort lenge. Det er alltid fint å vise Raymond og andre politikere at markedet kan løse mye, så lenge politikerne ikke blander seg. Når det offentlige eller forbrukermyndigheten ikke er i veien, da klarer vi å løse det, sier Kjørberg Siraj.

– Men det er alltid fint å bli påminnet om at vi må steppe opp litt. Vi visste at vi ville treffe planken med Ulven.

Les også

Ferske nyboligtall: Salgsfallet fortsetter

Neste trinn blir dyrere

Siden nesten hele Ulven-prosjektet er utsolgt, kan Obos sette i gang med byggingen allerede i høst.

– Vi må få på plass offentlige tillatelser, men så fort det er på plass kan vi komme i gang, sier Kjørberg Siraj.

I september rulles det neste trinnet i byggeprosjektet ut, som omfatter 95 leiligheter.

– De vil være attraktivt priset, men vil ligge et lite nivå høyere.

I første omgang gjaldt Bostart-ordningen de 141 boligene på Ulven, men Obos vurderer å ta modellen i bruk på andre prosjekter.

Les også

13.000 nye bruktboliger i markedet siden 17. mai

Les også

Her har prisene steget mest det siste året

Les også

Unge mindre optimister – høyt utdannede drar fra

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om