Norgesgruppen varsler prishopp på mat

Mens matvarekjedene forhandler om neste års avtaler, varsler Norgesgruppen at vi må forberede oss på «overraskende høye matpriser».

OPP: Den norske kronen er ikke like sterk sammenlignet med flere verdensvalutaer. Det påvirker også matvarepriser.
Publisert:

Innkjøpsdirektør Øyvind Andersen i Norgesgruppen sier han og hans folk er litt overrasket over prisøkningen de ser, skriver Aftenposten.

– Spesielt er vi overrasket over at valutaen treffer så hardt som den gjør, sier Andersen. Han sier både euro og dollar samt svenske og danske kroner bidrar til prisøkningen som kommer i februar, når de nye avtalene trer i kraft. På to år er dollaren blitt mer enn 40 prosent dyrere, euroen blitt 14 prosent dyrere, mens danske og svenske kroner er blitt 10-12 prosent dyrere. I noen tilfeller blir valutaøkningen kompensert av råvareprisene, men det gjelder slett ikke alle råvarer. Prisene på sukker, kakao og matoljer har økt den siste tiden.

Rema-sjef Ole Robert Reitan kjemper ifølge avisen med nebb og klør for å holde løftet han har gitt om at hans kjede skal være billigst.

– Kronekursen gir økte innkjøpspriser fra matvareleverandørene. På tross av ekstremt sterk konkurranse mellom dagligvarekjedene, må det forventes at dette etter hvert også gir konsekvenser for prisene i butikkene, sier Ingvill Størksen, direktør for dagligvare i Virke.

Les også

Coop og Sandefjord-fabrikk i klissete godtekrangel

Les også

Norsk sjokoladefabrikk må kutte stillinger etter «smågodt-krig»

Les også

Coop kaster disse ut av smågodthyllene

Publisert:

Her kan du lese mer om