The Economist: BIs ledelse-master best i Norden

Når det velkjente magasinet for første gang rangerer generaliserte masterprogrammene i ledelse, kommer både BI og NHH med.

TOPP I NORGE: BI kommer foran sine konkurrenter i Norge, Sverige og Danmark i ny rangering.
Publisert:

Torsdag offentliggjør The Economist sin rangering av de beste Masters in Managementprogrammene i verden.

På 17. plass finner vi den øverste nordiske skolen, Handelshøyskolen BI. De ligger foran Norges Handelshøyskole på 26. plass og Copenhagen Business School på 31. plass i denne kategorien.

Les også

Studenter tyr til forbrukslån for å dekke utgifter

– Dette beviser at våre studenter og alumni er ettertraktet og hevder seg på den internasjonale arenaen, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand.

– Av 40 skoler som har fått plass på listen er vi i godt selskap med anerkjente utdanningsinstitusjoner verden over, sier han.

Kriterier

Skolene er målt på flere kriterier, blant annet innenfor karrieremuligheter, antall studenter med jobb tre måneder etter ferdig utdanning, mangfold blant studenter og ansatte og hvordan studiemulighetene i utlandet er under utdanningen.

Navnet på mastergraden som gir BI denne plasseringen er engelskspråklige Master of Science in Business.

Disse ligger på topp fem:

  1. MSc Strategic Management hos HEC School of Management i Paris, Frankrike.
  2. Master in Management ved Otto Beisheim School of Management (WHU) i Vallendar i Tyskland.
  3. M.S. in Commerce ved University of Virginia, USA.
  4. Master of Scinece in Management /Grande école, ESSEC Business School i Cergy, Frankrike.
  5. Master of Arts in Strategy and International Management ved University of St. Gallen i Sveits.

Viktig for ryktet

Rektoren legger ikke skjul på at plasseringen på en slik liste er viktig for hvordan BI blir oppfattet også utenfor Norges grenser.

– Den målrettede innsatsen for å øke kvaliteten på alt vi gjør innen forskning og undervisning gjennom de siste årene, viser at vi har evnen til å hevde oss blant de beste på den internasjonale arenaen. Resultatene har stor betydning for vårt internasjonale renommé og rekruttering av dyktige studenter til Norge, sier Henjesand.

Studiene rangeres innenfor 25 forskjellige indikatorer der BI gjør det best av alle skolene innenfor «Mangfold/bredde av rekrutterere» og «Utvalg og tilgang på utvekslingsprogrammer».

I tillegg gjør de det blant annet sterkt i kategorien «Åpne karrieremuligheter».

For kategoriene «Studentdiversitet» og «Student / alumni vurdering av programinnhold / utvalg av valgfag», finner man BI i motsatt ende av skalaen.

– Denne rangeringen motiver er oss til å jobbe målrettet videre for å styrke vår internasjonale posisjon ytterligere i årene fremover. Dette har stor betydning for BIs attraktivitet overfor de beste nasjonale og internasjonale professorene, studentene og næringslivsaktørene, sier Henjesand.

Les også

Dette er studentenes drømmearbeidsgivere

Les også

Dette bør du tenke på når du søker studier

Les også

17-åringer utviklet Apple-tilbehør sammen med Koeningsegg-Eker

Publisert: