Brukte 650.000 kroner på strippeklubb - mener han ble dopet ned og lurt

Finansklagenemda har avvist klagen fra en nordmann som svidde av 650.000 kroner på strippeklubb i Wien. DNB trodde ikke på mannens forklaring. 

Dagens Næringsliv omtaler en sak hvor en nordmann skal ha brukt over 650.000 kroner på strippeklubb i Wien. Mannen hevder han ble dopet ned og lurt, men DNB trodde ikke på forklaringen. Nå er klagen hans avvist av Finansklagenemda.

Foto: Chris O'meara AP
  • Eirik Amb Nysveen
Publisert:

I mai i fjor var en nordmann på besøk på strippeklubben Maxim i Wien, noe som ble en svært kostbar affære. Mannen skal ha blitt belastet for flere store beløp gjennom natten, men kan selv ikke huske noe fra kvelden etter at han kjøpte drikke som han spanderte på «stedets piker», skriver Dagens Næringsliv.

Totalt ble mannen belastet for 652.490 kroner, ifølge avisen.

Mannen hevder å ha blitt neddopet, og frastjålet pinkoden til både kreditt- og bankkort, men den forklaringen trodde hverken DNB eller Finansklagenemda Bank på – avgjørelsen i Finansklagenemda var enstemmig.

Kan bli dyrt

DNB sier i sin forklaring at kortets kode ble tastet riktig på første forsøk, og at «prisene fort kan bli høye på slike nattklubber hvor jenter stripper, er ikke unormalt»

Banken viser også til angivelige videoopptak fra strippeklubben som viser at mannen selv brukte kortene, og tastet koden.

Finansklagenemda konkluderer på sin side at bevissituasjonen i saken gjør at saken må avvises. De opplyser at flere av omstendighetene i saken er uklare, og det vises blant annet til et skriv som utgir seg for å være fra politiet, men som er skrevet på dårlig engelsk, og uten offisielt brevark.

Les også

Disse valutafellene må du unngå

Les også

Nettbanktrøbbel ga forsinkede trygdeutbetalinger

Les også

Finanstilsynet om nytt DNB-trøbbel: – Dagens hendelse vil følges opp

Her kan du lese mer om

  1. Bank
  2. Visa
  3. DNB
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Ukjent person tok opp lån i Shadis navn: Sitter med milliongjeld

  2. Gikk glipp av avkastning etter treg flytting – kan få erstatning

  3. Bedrageritiltalt nordmann holdt igjen i Brasil

  4. Annonsørinnhold

  5. Fant rottekadavre etter boligkjøp, men fikk ikke prisavslag

  6. Rundt 1.000 DNB-kort rammet av nye svindelforsøk