Her er Norges beste kredittkort

Hva slags betaler du er, avgjør hvilket kort som er best. Skandiabanken topper listen for deg som bruker kreditt, mens 365Privat tar førsteplassen for deg som alltid betaler på tiden.

Skandiabankens kredittkort er best i test for kredittbrukeren. For "den disiplinerte" er kortet 365Direkte det beste. Faksimile: Skandiabanken.no

  • Richard Nodeland
Publisert:

Kampen om kredittkortkundene har aldri vært hardere enn i dag. Før var det dyrt både å eie og bruke kredittkortet, mens du i dag blir betalt for å bruke enkelte kredittkort.
Å bruke penger du ikke har, er en farlig fristelse når du har kredittkort. Med høye renter og stive gebyrer kan du fort oppleve at kredittkortet gir deg kortvarig glede, men langvarig frykt.

LES OGSÅ:

Kredittkortet er forbrukerens beste venn

Se hele testen lenger ned i saken.

Stor test

Dine Penger har testet hele 27 kredittkort. Vi har tatt for oss kredittkortene til de største og mest kjente bankene samt kredittkort fra andre uavhengige finansinstitusjoner.
Kredittkort som krever medlemskap i en organisasjon eller klubb (f.eks. Smart Club Kredittkort), samt kredittkort knyttet opp mot bensinstasjonskjeder (f.eks. Shell Mastercard), er ikke tatt med.

Følg Dine Penger på Facebook

Vi har delt kortene inn i to hovedkategorier: Kredittbrukeren og den disiplinerte brukeren.

Best i test

KREDITTBRUKEREN

HVEM:

Kredittbrukeren er den som ofte benytter seg av muligheten til å utsette nedbetalingen av større eller mindre beløp på kredittkortregningen. Lavest mulig rentesats er det viktigste for deg - om mulig med andre fordeler i tillegg.
Vinneren i denne klassen er i år som i fjor

Skandiabanken Kredittkort.

Med en årlig effektiv rente på 13,91 prosent, 0 kr i gebyr for minibankuttak, 50 dagers betalingsutsettelse og mulighet for hele 100.000 kroner i maks kredittgrense, er førsteplassen sikret.

LES OGSÅ:

Gebyrfrie bankkort i utlandet

På pallplass finner vi også

Santander Red og GE Mastercard Gold

med effektive renter på henholdsvis 15,95 prosent og 15,96 prosent. Santander Red har 50 dagers betalingsutsettelse og 100.000 kroner i maks kredittgrense.
GE Mastercard Gold har syv dager kortere betalingsutsettelse, men både reiseforsikring og kjøpsforsikring inkludert i kortet. Begge kortene er for øvrig uten årsgebyr.

Best i test

DEN DISIPLINERTE

HVEM:

Den disiplinerte kortbruker er den som alltid betaler hele kredittkortregningen ved forfall. Rentesatsen er ikke noe du trenger å bekymre deg for, og det som er viktig for deg, er at kredittkortet er gebyrfritt og har gode fordeler og rabatter.
Kampen om kundene i denne kategorien er blitt veldig hard. Nå tilbyr stadig flere rabatter i utvalgte bransjer - såkalt cashback.

365Direkte er det beste kortet for deg som betaler regningen ved forfall. Faksimile: 365Direkte.no

Kortet som når til topps i denne kategorien, er

365Privat

. Kortet gir deg 3,65 prosent rabatt i hele tre bransjer: bensinstasjoner, klesforretninger og møbelbutikker.
Selv om rabatten er noen promille lavere enn for

Flexi Visa, Terra Lojalitet og Two Cards

, slipper du å måtte gå inn i nettbanken for å bytte til den kategorien du tror du får bruk for i neste måned. I stedet har du rabatter i tre bransjer samtidig. Det gjør den til årets vinner. Maks rabatt pr år er på 2.000 kroner.
På delt andreplass finner vi

Trumf Visa og Terra Lojalitet

. Trumf Visa gir deg 3 prosent rabatt på alle Trumf-tilknyttede dagligvareforretninger: Meny, Kiwi, Ultra, Spar, Eurospar, Joker og Centra.
På alle andre kjøp - unntatt konkurrerende dagligvarekjeder i Norge - får du 1 prosent rabatt. Rabatten opptjenes som Trumf-poeng, men kan når som helst utbetales til din egen bankkonto. Du kan også benytte poengene i nettbutikken til Trumf (Flust.no).

TERRA LOJALITET:

er et bonusprogram som kan bestilles av alle som har kredittkortet Terra Gold. Terra Gold tilbys av Terra-tilknyttede sparebanker - 78 sparebanker over hele landet. Med Terra Lojalitet kan du velge deg én av fem valgfrie bonuskategorier, deriblant bensinstasjoner (de andre er klær/sko, flyreiser, dagligvarer eller sportsutstyr), hvor du får 4 prosent rabatt. Rabattkategorien kan endres daglig. Maks rabatt i løpet av et år er 2.500 kroner.
Andre kort med gode rabatter og fordeler er Flexi Visa, Two Cards, Kash Visa og Landkreditt Visa. Du kan lese mer om dem under:

FLEXI VISA:

har et tilsvarende rabattsystem som Terra Lojalitet, men har månedlig rabattgrense på 200 kroner samt lavere årlig maksgrense (2.000 kroner årlig). Det er heller ikke reiseforsikring inkludert i kortet. På den positive siden kan kortet søkes av alle - uavhengig av hvilken bank du bruker.

TWO CARDS:

er også et Terra-tilknyttet kort som gir deg 4 prosent rabatt på flyreiser og bensinstasjoner eller 3 prosent rabatt på enten elektronikk, sportsutstyr eller klær og sko. Du velger selv hvilken av kategoriene du ønsker rabatt på. Maks rabatt pr år er 2.500 kroner, og kortet kan søkes av alle uavhengig av banktilknytning. Reiseforsikring er inkludert.

KASH VISA:

gir deg 1 prosent rabatt på alt du kjøper i dagligvareforretninger og bensinstasjoner, i tillegg til 4-10 prosent rabatt i variable bransjer som endres månedlig.

LANDKREDITT VISA:

er eneste kort i testen som gir deg gratis minibankuttak i Norge og utlandet, samt gratis overføring til spare- eller brukskonto uten å kreve renter fra uttaksdato.
Kortet er dermed et fullverdig reisekort som både kan brukes til varekjøp og minibankuttak uten fare for store gebyrer eller uventede rentekostnader. Vel å merke om du betaler hele beløpet innen forfall.

PASS PÅ

For at rabattene skal ha noe for seg, er det viktig at du betaler hele fakturabeløpet ved forfall. Hvis ikke vil gevinsten gå bort i høye renter og stive gebyrer. Dette gjelder spesielt ved eFaktura, hvor de aller fleste kredittkortselskapene forhåndsutfyller minstebeløpet du må betale, og ikke totalbeløpet.

Hvordan er det mulig med rabatter?

Kredittkortselskapene lever delvis av gebyrer som brukerstedene må betale hver gang du drar kortet, samt renteinntekter fra kundene som ikke betaler regningen ved forfall.
Brukerstedsgebyret ligger vesentlig under 4 prosent, og derfor vil kortselskapene som gir deg 4 prosent rabatt, gå med tap dersom alle kundene kun bruker kortet i bransjer med rabatt og betaler kredittkortregningen ved forfall.

NB!

Tenk over hva du skal bruke kredittkortet til, før du bestiller testvinneren. Er det rabatt på dagligvarer, sportsutstyr eller flyreiser som er viktig for deg, vil ikke nødvendigvis 365Privat være beste kort. Du kan selvsagt ha flere kredittkort, men pass på at du ikke mister oversikten over pengebruken!

Kredittkortoversikt:

Kilde: Dine Penger

Mer om de ulike kortene:

+ = andre fordeler
NB! = merknader

SkandiaBanken Kredittkort:

+ Ingen gebyr for nødkort/nødkontanter, erstatningskort.
Santander Red: NB! Dersom ikke hele beløpet betales på forfallsdato, regnes renter fra kjøpstidspunktet - også for varekjøp! Adm.gebyr på 149 kroner om kortet ikke er brukt på 12 måneder.

GE Mastercard Gold:

+ Gratis juridisk bistand i klagesaker vedrørende produkter kjøpt med kredittkortet

DnB NOR Mastercard:

NB! 250 kr i årsgebyr dersom du ikke er Total-kunde

Gjensidige Mastercard:

NB! Lavere rente og ingen årsgebyr om du har minst tre forsikringer hos Gjensidige.

ya Kredittkort:

+ Gratis ulykkesforsikring (dødsfall) på 100.000 kr. Kortet kan benyttes i alle betalingsterminaler i Norge.

Storebrand Mastercard@Ifa:

+ Må bli @lfa-kunde i Storebrand - gratis brukskonto med Visa-kort.

Postbanken Mastercard:

NB! 100 kroner i årsgebyr hvis du ikke har kundeprogrammet Postbanken Leve

Landkreditt Visa Kredittkort:

+ Minibankuttak og overførsel av kreditt til andre bankkontoer er rente- og gebyrfritt som varekjøp! NB! Du får nettbank og lønnskonto automatisk med på kjøpet.

Nordea Privat Mastercard:

+ Kjøpsforsikring, forsikring ved privathandel på internett. NB! 0 kr i årsgebyr om du er Fordel Pluss-kunde.

Diners Club:

+ Rabatter på hoteller, restauranter osv.
NB! Ingen øvre bruksgrense - men saldo over kredittgrense må betales ved forfall.

Eurocard Gold:

+ Ingen øvre bruksgrense - men saldo over kredittgrense må betales ved forfall.
NB! Rabatter på hotell, feriehus og restauranter.

365 Direkte:

+ 3,65% rabatt (maks 2.000 kroner årlig) på alt du kjøper på møbelbutikker, klesforretninger og bensinstasjoner verden over.
NB! 1,75 % valutapåslag i Europa / 2% i resten av verden

Bank Norwegian VISA:

+ «Bonuspoeng: Fungerer også som bonusprogram for Norwegian. Gir deg cashpoints (1 cashpoint = 1 krone) på 5% eller 20% ved kjøp av flybilletter utenlands, 1% på alle øvrige kjøp. Ingen rentebelastning på minibankuttak såfremt du betaler innen forfall.»
NB! 29 kroner i gebyr for innenlands minibankuttak / 0 kr for utenlands.

Gebyrfri VISA Gold:

NB! Effektiv rente kontantuttak: 29,84%. Dersom ikke hele beløpet betales på forfallsdato, regnes renter fra kjøpstidspunktet - også for varekjøp!

Kash:

+ Fast rabatt på 1% alt du kjøper på bensinstasjoner og dagligvareforretninger. I tillegg får du månedlig variable rabatter på 4-10% i en bestemt bransje (f. eks. utenlandskjøp, optiker, restauranter, osv) samt månedlige spesialtilbud.
NB! Maks rabatt på 2500 kroner årlig.

Pangea Ecocard:

+ 1% av beløpet du bruker på varekjøp går til miljøbidrag - Pangea dekker prosenten. Rabatter på hoteller, leiebil, restauranter, osv.

Flexi Visa:

+ Valgfri rabatt på 4 % (maks 200 kr mnd / 2.000 kr årlig) i en av fem selvvalgte kategorier (bensin, flyreiser, sportsutstyr, elektronikk eller klær og sko). Forsikring mot identitetstyveri NB! Dersom ikke hele beløpet betales på forfallsdato, regnes renter fra kjøpstidspunktet - også for varekjøp! *Adm.gebyr på 149 kroner om kortet ikke er brukt på 12 måneder.

re:member:

+ Diverse rabatter på ferie og forbruksartikler. Gratis valgfri «mini-forsikring» første året.

Trumf Visa:

+ 3% rabatt på alle Trumf-tilknyttede dagligvarer, 1% rabatt på alle andre kjøp

Cresco Car:

+ 4 % rabatt (maks 1.000 kroner årlig) på alt du kjøper på alle bensinstasjoner verden over tilknyttet VISA. Diverse rabatter på andre ting til bilen (dekk, service, leiebil, hotell, bilradio).
Sparebank 1 Gold: NB! Du får nettbank og lønnskonto automatisk med på kjøpet.

Terra Gold:

+ Valgfri rabatt på 4% (maks 2500 kr årlig) i en av fem selvvalgte kategorier (bensin, flyreiser, sportsutstyr, dagligvarer eller klær og sko). Forsikring mot identitetstyveri
NB! Du får nettbank og lønnskonto automatisk med på kjøpet.

Two Cards:

+ Valgfri rabatt (maks 2.500 kr årlig) i en av fem selvvalgte kategorier (4% på flyreiser eller 3% på bensin/diesel, elektronikk, klær og sko eller sportsutstyr).
Ludo Kredittkort: + Gjeldsulykkesforsikring på inntil 100000 kroner inkludert i kortet.
NB! Dersom ikke hele beløpet betales på forfallsdato, regnes renter fra kjøpstidspunktet - også for varekjøp!

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Valuta
  2. Bank

Flere artikler

  1. Her er de beste kredittkortene

  2. Stor oversikt: Se hvilket kredittkort som passer til ditt forbruk: Dette kredittkortet bør du velge

  3. Kort og godt: Disse kortene gir billigst drivstoff

  4. Nå får du penger for å ta opp kredittkortgjeld

  5. Nesten én million nordmenn tar julehandelen på kreditt: – Mange betaler for julen helt til sommeren