Lagt ut for 50 millioner - solgt for 18,1

- Etter mitt enkle skjønn var 50 millioner helt skivebom, forteller megleren som solgte eiendommen til 18,1 millioner.

SOLGT: Tåtøy hovedgård utenfor Kragerø er solgt 32 millioner lavere enn da den først ble lagt ut.
  • Sophie Lorch-Falch
Publisert:

Etter fire seige år på markedet er den gigantiske eiendommen Tåtøy hovedgård i Kragerø solgt.

50 millioner lød prisantydningen da eiendommen ble lagt ut for salg i 2010. Eierne er tre arvinger etter Olav Tåtøy, og årsaken til salget var at ingen av barna hadde råd til å ta over gården.

Les også

Oslo Sjømannskirke er solgt

Én av selgerne, Alf Espen Tåtøy, hevdet i fjor overfor DN.no at familien tidligere har mottatt bud på 50 millioner for eiendommen, men at det ikke var aktuelt å selge på det tidspunktet.

I april 2013 måtte familien jekke ned forventningene til salget, og satt ned prisantydningen til 48 millioner, og så 39 millioner.

I september ble prisantydningen kraftigere barbert, til 26 millioner.

– Etter mitt enkle skjønn var 50 millioner helt skivebom, sier daglig leder Ronny Jørstad i Aktiv Eiendomsmegling, som har hatt ansvar for salgsoppdraget det siste halvåret.

Les også

Gjør millionbusiness av ekstrem oppussing

– Selgeren er fornøyd

Han bekrefter overfor E24 at eiendommen nå er solgt for 18,1 millioner.

– Eiendommen har ikke vært på det åpne markedet, og vi har forhandlet med en seriøs interessent som vi til sist ble enig med før det var snakk om markedsføring, sier han.

Er selgerne fornøyde med salget?

– Selgerne er fornøyd av flere årsaker. De har fått en veldig seriøs kjøper som de stoler på og som vil ta vare på eiendommen, sier Jørstad.

Kjøperen er Tåtøy Hovedgård AS, hvor Kai Sjøvold er oppført som daglig leder. Ifølge Telemarksavisa, som først omtalte saken, viser en konsesjonssøknad til Kragerø kommune at milliardær og eiendomsinvestor Ivar Tollefsen har skrevet under.

Les også

Halvparten tror boligprisene vil stige

Ville bygge gondolbane

Lokalavisen har tidligere omtalt de skyhøye ambisjonene for den over 600 mål store eiendommen.

Planen var å få investorer og kommunen med på laget for å bygge en gondolbane fra Kragerø sentrum til Stabbestad, med Tåtøy som mellomstasjon.

Arvingene har også forsøkt å få klarsignal fra kommunen til en omregulering for et utbyggingsprosjekt som strekker seg fra Utsiktstoppen øverst på øya og bortover mot hovedgården, som skal inkludere et titalls hytte- og boligtomter.

Les også

«Kongsgård» solgt etter et halvt år

Ingen garanti

Saksbehandlingen pågår fremdeles, og er unntatt offentlighet, ifølge megleren.

– Kommunens arealplan er oppe til vurdering, og hadde vi lagt den ut på det åpne markedet, hadde vi ikke visst hva vi solgte. Jeg vet ikke om man får bygd nye fritidsboliger, eller hva som er status hos kommunen, forteller Jørstad.

– Ingen har altså fått signaler om at dette går igjennom?

– Man har inngått bindende kjøp av eiendommen uten at denne informasjonen foreligger. Prisen er den samme uavhengig av hva kommunens plan sier.

– Hva er kjøperens planer for eiendommen?

– Det er en gammel ærverdig flott gård, men den har behov for vedlikehold. Kjøperen kommer til å sette i stand den flotte gården, og den kommer til å bli brukt som helårsbolig. Kjøper ser for seg en utvikling i tråd med det kommuneplanen åpner for, sier han.

Les også

Dette er Norges 3 store utleiekonger

Jobbet gratis

Inntil i vår hadde eiendomsmegler Terje Tinholt i Nordvik Partners oppdraget. Han er oppvokst i Skien, og hadde derfor et brennende engasjement for å få de ambisiøse planene igangsatt. Han forteller at han tok oppdraget gratis.

Eiendomsmegler Terje Tinholt ved Nordvik og partners.

– Jeg hadde mage møter og har brukt mye tid på prosjektet. Både for å lære, og for å se om det gikk an å få laget noe spennende på øya. Det er grunnen til at jeg har jobbet gratis for dette i lang tid. Hvis det hadde blitt solgt for en god sum, hadde jeg fått betalt, men jeg måtte sette grense for arbeidsmengden et sted, sier han, og anslår at han har brukt 500 arbeidstimer på prosjektet før tidsklemmen ble for tett.

– Det er et fantastisk sted, og jeg mente en pris mellom 30 og 40 millioner kunne være oppnåelig. Men jeg la til grunn at en omregulering av området kunne verifisere denne verdien mer enn vi klarte, sier han.

Han stiller seg undrende til at eiendommen ikke gikk for mer enn 18,1 millioner.

– Hvis det stemmer, er det betydelig lavere bud enn det jeg hadde kontakt med interessenter på, sier han.

– Da priser kjøperne området som ren skog, og et oppussingsobjekt med festekontrakt.

Det har ikke lyktes E24 å komme i kontakt med Alf Espen Tåtøy eller Ivar Tollefsen søndag ettermiddag.

Les også:

Dusj og do på kjøkkenet: Lagt ut for 3 millioner, solgt for 5,6«Boligen er solgt. Visning avlyst»Slik tenker en boligstylist

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom

Flere artikler

  1. 57 mål stor fritidseiendom kan skape prisrekord på Tjøme

  2. Hytteprisene fortsetter å stige

  3. Kutter prisen på «Baldershage» med åtte millioner

  4. Villa til 15 mill. gikk i løpet av én uke

  5. Milliardær-arving selger villa på landet for 38 millioner