Finn beste kredittkort for deg

Laveste effektive rente, rabatter på varekjøp eller ingen renter og gebyrer ved uttak i minibank. Velg kortet som passer din bruk best!

Her er vinnerne av Dine Pengers kredittkorttest - for den disiplinerte brukeren. Foto: Sjur Jansen, Dine Penger
Publisert:

Med flere titalls kredittkort på markedet kan det være vanskelig å orientere seg. Kortene utmerker seg på forskjellige områder, og det vil derfor være individuelt hvilket kort som er best.
Dine Penger har testet 20 kredittkort og delt bunken opp i to hovedkategorier: den disiplinerte brukeren og kredittbrukeren.

Se hele testen lenger ned på siden

LES OGSÅ:

Slik bruker du kredittkortet riktig

KREDITTBRUKEREN: Benytter seg ofte av kreditten

HVEM:

Kredittbrukeren er den som ofte benytter seg av muligheten til å utsette nedbetalingen av større eller mindre beløp på kredittkortregningen. Lavest mulig rentesats er det viktigste for deg - om mulig med andre fordeler i tillegg.
Vinneren i denne klassen er Skandiabanken Kredittkort. Med en årlig effektiv rente på 14,65%, 0 kr i gebyr for minibankuttak, 50 dagers betalingsutsettelse og mulighet for hele 100.000 kroner i maks kredittgrense er førsteplassen sikret.
Årsgebyr på 50 kroner trekker noe ned, men benytter du kreditten, spares disse kjapt inn igjen. Informasjonssjef i Skandiabanken, Johnny Anderson, forteller at banken ønsker å være blant kortene med lavest rente.
- Vi har bevisst prøvd å skille oss fra andre kredittkort som profilerer seg med 0 i kostnad og inkluderte fordeler, men som ved bruk blir svært dyre på grunn av høy rente. Vår prissetting er åpen ovenfor forbrukerne med en tydelig årsavgift, gebyrfri bruk og lav rente, sier Anderson.

DEN DISIPLINERTE: Betaler alltid ved forfall

HVEM:

Den disiplinerte kortbruker er den som alltid betaler hele kredittkortregningen ved forfall. Rentesatsen er ikke noe du trenger å bekymre deg for, og det som er viktig for deg, er at kredittkortet er gebyrfritt og har gode fordeler.
Vinneren i denne klassen er kredittkortet 365 Privat fra Fokus Bank. Det spesielle med dette kredittkortet er at du får rabatt på alle kjøp du foretar med kortet. På alle bensinstasjoner og møbelbutikker over hele verden får du 3,65% rabatt ved varekjøp, mens du i alle andre butikker får 1% rabatt - eller cashback, som 365 Privat kaller det.

OBS!

Med virkning fra 15. november i år endres imidlertid vilkårene til 365 Direkte. Da fjernes fordelen med 1% på alle varer. I stedet får du 3,65% rabatt i alle klesbutikker, møbelforretninger og på bensin.
Vær oppmerksom på at kortet har relativt stive gebyrer på minibankuttak og høy rente ved bruk av kreditt.
Markedssjef i Fokus Kort / 365 Privat, Jo O. Trønsdal, sier til Dine Penger at det er veldig hyggelig at 365 Privat fortsatt hevder seg i toppen. Han kan fortelle at nye fordeler eller rabatter vil bli lansert i januar, men vil ikke røpe hva det kan være, før lanseringen.
På en god andreplass kommer Landkreditt Banks kredittkort. Som eneste kort i testen lar det deg ta ut penger i minibank og overføre penger til andre kontoer uten gebyr eller renter (så fremt du betaler hele beløpet ved forfall).
Er du på ferie, kan du altså bruke kortet til både varekjøp og uttak uten å bekymre deg for unødvendige kostnader. Banksjef i Landkreditt, Unn Benco Arntzen, er strålende fornøyd med plasseringen og kan fortelle at dette oppfyller Landkreditt Banks målsetting om å være blant de bedre på alle bankens produktområder.

Under ser du hele oversikten over kredittkort, sortert etter effektiv rente:

Kåringen av «den disiplinerte brukeren» har lagt vekt på gebyrfrihet og fordeler utover rentefri betalingsperiode og gratis varekjøp. Kåringen av «kredittbrukeren» har vektlagt lavest effektiv rente ved bruk av kreditt og deretter årsavgift dersom renten er lik.

Om testen: Vi har testet 20 kredittkort fra de største bankene, de beste gebyrfrie nettbankene og uavhengige kredittkort. Betingelser er hentet fra kredittkortutstedernes nettsider i uke 42. Vi tar forbehold om feil i prislistene. Kilde: Dine Penger

Andre fordeler/ merknader:

GE Mastercard Gold:

Gratis juridisk bistand i klagesaker vedrørende produkter kjøpt med kredittkortet.

Cresco Gold:

Innskudd tom 100.000 kr på kortet gir 4,5% rente.

Ya Kredittkort:

Gratis ulykkesforsikring (dødsfall) på 100.000 kr, kan benyttes i alle betalingsterminaler i Norge.

Nordea Privat Mastercard:

Kjøpsforsikring, forsikring ved privathandel på nett. *) Årsavgift på 390 kr dersom du ikke er Fordel Pluss-kunde.

DnB NOR Mastercard:

Kjøpsforsikring. *) Årsavgift på 250 kr dersom du ikke er Total-kunde.

Eurocard Gold:

Ingen øvre bruksgrense - men saldo over kredittgrense må betales ved forfall.

Diners Club:

Rabatter på hoteller, restauranter, osv. Ingen øvre bruksgrense - men saldo over kredittgrense må betales ved forfall

365 Direkte:

Cashback (3,65% i møbelbutikker og bensinstasjoner, 1% på øvrige kjøp. Fra 15. november: 3,65% cashback på klær, møbler og bensin. 1%-rabatt fjernes). Valutapåslag utenfor Europa 2% (mot normalt 1,75 %).

Gebyrfri Visa Gold:

*) 29,84 % årlig eff.rente ved minibankuttak. ¿ NB! Dersom ikke hele beløpet betales ved forfall, regnes renter fra kjøpstidspunktet - også ved varekjøp

Postbanken Mastercard

: *) Årsavgift på 100 kr dersom du ikke har kundeprogrammet Postbanken Leve.

Bank Norwegian:

Fungerer også som bonusprogram for Norwegian.

Kash:

Gir 5% i rabatt på alt du handler med kortet på bensinstasjonen - både ved pumpen og i stasjonen -

endres til 4% fra 1. desember.

Publisert:

Her kan du lese mer om