Bankene melder om fastrente-rush

Med rekordlave fastrenter er det stadige flere som ønsker å binde lånet.

STØRST HOS DANSKE BANK: Andelen norske lånekunder som velger fastrentelån er størst hos Danske Bank, men de andre banken melder også om økende interesse.

Ints Kalnins
Publisert:,

Størsteparten av norske økonomer tror sentralbanksjef Øystein Olsen vil annonsere ett eller flere rentekutt i tiden fremover.

I tillegg har flere norske banker den siste tiden presset rentene kraftig ned i konkurransen om kundene. Også fastrenten har blitt presset, og binder man for korte perioder, kan man nå få lavere rente enn om man har flytende.

Les også

Rentekrigen fortsetter: Nordea i fastrente-kamp med Danske Bank

– Historisk har andelen kunder som ønsker fastrenteavtaler i Norge vært lavere enn i nabolandene, og vi har diskutert om det kan ha sammenheng med kulturen og at vi er mer villig til å ta på oss risiko, sier toppsjef Tone Lunde Bakker i Danske Bank Norge til Finansavisen.

Hun legger til at nå er andelen fastrenteavtaler stadig stigende. I januar var andelen fastrente på nye lån 28 prosent. Dermed har 17 prosent av kundene i Danske Banks låneportefølje bundet renten.

– Nå ser vi at andelen fastrente har steget kraftig, noe som kan tyde på at flere ønsker å sikre seg, sier Lunde Bakker til Finansavisen.

Også DNB og Nordea bekrefter at interessen for fastrente har steget den siste tiden.

– Det er særdeles stor interesse rundt fastrentelån den siste tiden, noe som har sammenheng med pristilbudet vi har i markedet, sier informasjonsdirektør Even Westerveld i DNB til Finansavisen.

Les også

Rentekrigen fortsetter: Nordea i fastrente-kamp med Danske Bank

Les også

I Danmark har de 30 års fastrente på to prosent

Les også

Nordeas norske toppsjef vil ha boligskatt

Her kan du lese mer om