Oslo-meglere: Derfor gikk det ikke rundt for Fredrik Eklund i Norge

Fredrik Eklund legger ned driften i Norge. Eiendomsmegler Tom Elliot Johnsen er ikke sjokkert over at det ikke gikk rundt.

GIR SEG: Fredrik Eklund stenger Oslo-kontorene.

Cindy Ord
  • Victoria Armstrong
Publisert:

Onsdag ble det klart at den svenske luksuseiendomsmegleren Fredrik Eklund avslutter sin virksomhet i Norge, etter litt over ett år med kontorer i Oslo.

På Eklunds Facebook-side tar han ansvaret for at bedriften ikke gikk rundt.

– Jeg erkjenner at det rett og slett ikke gikk til tross for vårt mål og drøm om å bli markedsledende i luksussegmentet i Oslo, skriver han.

I tillegg sier Eklunds eiendomsmeglerkollega Hans Houeland at det var de høye megler-lønningene som gjorde det vanskelig for Eklund Oslo New York å fortsette driften.

– De beste meglerne har fått for bra betalt, så enkelt er det, sier Houland til dn.no.

Les også

Kjendismegler kaster kortene

– Ikke slik det fungerer i Norge

Tom Elliot Johnsen, eiendomsmegler i Sem & Johnsen, er ikke overrasket over at Eklund Oslo New York har sett seg nødt til å gi seg i Oslo.

IKKE SJOKKERT: Eiendomsmegler Tom Elliot Johnsen.

Privat

Han mener markedet for luksusboliger i Oslo er for lite til å leve av.

– Man kan ikke leve av bare å selge luksusboliger i Norge. Det er ikke slik det fungerer. Man må ha et bredere spekter med oppdrag, sier Johnsen til E24.

Eklund har gjort stor suksess som megler i New York. I den amerikanske storbyen er han kjent som en av de beste luksusmeglerne, og han har solgt hus til stjerner som Cameron Diaz, Daniel Craig og John Legend.

– Kan ikke bare betjene de rike

Administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Carl O. Geving, mener eiendomsmeglere er avhengige av å betjene ulike kunder på markedet, ikke bare de med mest penger.

– Man må belage seg på å betjene både de rike kundene og de vanlige kundene i Norge. Det viser seg at det er vanskelig å klare å leve av «high end»-markedet alene, sier Geving til E24.

– Markedet koker

Til tross for at flere eiendomsmeglere er skeptiske til at det norske luksusboligmarkedet er nok til å satse på, sier Houeland i en sms til E24 at etterspørselen for eksklusive eiendommer absolutt er til stede.

– Markedet koker. Jeg sitter i budrunder. Markedet for «high end» er definitivt til stede, skriver Houeland.

I Oslo endte Eklund med et tap på 1,8 millioner etter sitt første, og siste, driftsår.

Johnsen mener det er flere grunner til at Eklunds luksusfirma ikke har blitt en suksess på norsk jord.

– Det har gått bra i New York, men man kan ikke sammenligne New York med Oslo. Det er ikke vanlig med slike luksushus i Norge. Det er veldig unorsk, sier Johnsen.

Han mener at det hele tiden var svært usannsynlig at Eklund kunne få firmaet til å gå rundt med så høye driftskostnader.

LUKSUS: Fredrik Eklund har solgt eiendommer til flere store navn.

Cindy Ord

– Han skulle visst at det er slik det er i Oslo. Når man i tillegg skal ha villa i Parkveien som kontorer, da er det åpenbart at regnestykket ikke går opp.

Priset seg ut av Norge

Krogsveen-megler Carl P. Sveistrup tror også at overprisede eiendommer var med på å gjøre Eklunds drift i Norge vanskelig.

– Selve produktet var estetisk pent, med flotte prospekter og en vakker webside. Problemet kan antas å være at meglerstaben i starten bestod av flere relativt uerfarne meglere og at oppdragsporteføljen dertil bestod av flotte, men litt overprisede eiendommer, sier Sveistrup til E24.

I tillegg til å være en profilert eiendomsmegler har Eklund gjort seg kjent via deltagelsen i realityserien «Million Dollar Listing» som har blitt sendt på TV3.

Les også

Eklund selger Sex og singellivs-stjernens townhouse

Les også

Den svenske supermeglerens beste råd for å nå toppen

Les også

Kjendismegler tapte 1,8 millioner første året i Oslo

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Kjendismegler med tap på titalls millioner

  2. Kjendismegler gir seg i Oslo

  3. Nordvik & Partners overtar Eklund-lokaler

  4. Annonsørinnhold

  5. Ny prisrekord i ettertraktet Oslo-gate

  6. Kjendismegler tapte 1,8 millioner første året i Oslo