Nytt prisoppsving for Obos-boliger i mai

Som forventet, mener sjefen for Norges største boligbyggelag.

– SOM FORVENTET: Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj.
Publisert:

Salgsprisene for Obos-tilknyttede boliger steg 0,6 prosent på landsbasis fra april til mai, viser nye tall fra boligbyggelaget.

I Oslo steg prisene litt mer enn landssnittet, med en økning på 0,7 prosent. Obos-tallene kommer i opptakten til meglerbransjens mai-rapport for hele bruktboligmarkedet, som legges frem onsdag.

− Prisveksten er som forventet og i tråd med den historiske utviklingen, sier Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj i en kommentar.

Les også

Megler møter skepsis i Forbrukerrådet: Lokker boligselgere med prisgaranti

Spår prisbrems foran meglerfasit

– Dette er tradisjonelt en sterk måned med høy aktivitet. Lønnsvekst, høy sysselsetting og fortsatt lave renter er noen av faktorene som gjør at vi tror på fortsatt prisvekst, fortsetter han.

Det er normalt at boligprisene i Norge stiger fra nyttår og frem mot sommeren, mens sommeren og høsten gjerne byr på stillestans eller fall i prisene.

Overfor E24 har meglersjefer imidlertid rapportert om rekordhøyt boligsalg den siste tiden, og flere øyner derfor prisbrems allerede nå.

Sjeføkonom Nejra Macic i Prognosesenteret venter et sesongjustert prisfall i boligfasiten for mai.

Les også

Fikk nei til økt boliglån, men innvilget forbrukslån

– Ikke tiden for ville budrunder

Obos melder at prisene på deres boliger i Oslo-området har steget med 5,8 prosent siden nyttår. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris ligger nå på 63.136 kroner i Oslo, og 55.152 kroner i resten av landet.

Siraj mener boligkjøpere må belage seg på mer prisvekst, men presiserer at «dette er ikke tiden for ville budrunder».

– Det er et sunnhetstegn, sier han om den høye aktiviteten.

– Det avgjørende for en fortsatt positiv utvikling i boligmarkedet er at de som skal selge nye og brukte boliger har en riktig pris i forhold til forventningene i markedet. Treffer man riktig på pris første gang, blir det raskere omsetning av boligene, sier Obos-sjefen.

Publisert:

Her kan du lese mer om