NHH-rektoren skuffet over kvinneandelen

Karakterkravene holder seg stabilt høye ved Norges Handelshøyskole (NHH), men kvinneandelen er ikke god nok, ifølge rektor Frøystein Gjesdal.

IKKE FORNØYD: Rektor ved Norges Handelshøyskole (NHH), Frøystein Gjesdal, er ikke fornøyd med kvinneandelen på søkerlisten som er under 40 prosent.
Publisert: Publisert:

Antall søkere til økonomiske og administrative studier har falt over hele landet, viser tall fra Samordna Opptak. Hos NHH er søkertallene fortsatt høye, og kravene for å komme inn er stabile. Karakterkravene til å komme inn på siviløkonomistudiet ved NHH har vært svært stabile i flere år. Karakterkravet for søkere med førstegangsvitnemål har sunket med 0,1 prosentpoeng i forhold til i fjor, og med 0,3 for søkere i ordinær kvote.

– Det har i år vært fall i søkningen til økonomisk-administrative studier over hele landet, og for NHH er det derfor gledelig at opptakskravene holder seg like høye som før, sier rektor Frøystein Gjesdal.

  • 2017 Førstegangsvitnemål: 52,8. Ordinær kvote: 56,2
  • 2016 Førstegangsvitnemål: 52,9, Ordinær kvote: 56,5
  • 2015 Førstegangsvitnemål: 53,4. Ordinær kvote: 56,3
  • 2014 Førstegangsvitnemål: 53,0. Ordinær kvote: 56,2
  • 2013 Førstegangsvitnemål: 52,6. Ordinær kvote: 56,5
  • 2012 Førstegangsvitnemål: 52,6. Ordinær kvote: 55,8

Skuffende andel kvinner

Likevel er det en ting som skuffer rektoren. Kvinneandelen av søkere har falt i 2017. NHHs målsetting er at kvinneandelen blant dem som begynner på studiet skal være på minst 40 prosent. I år er kvinneandelen blant dem som får tilbud om studieplass 38,7. Dette er en svak nedgang i forhold til i 2016.

– En kvinneandel under 40 prosent er vi lite fornøyd med. Vi har gjort en innsats for å komme over minstemålet på 40 prosent men det har vi altså ikke lykkes med. Det er hard kamp om de flinke jentene, sier Frøystein Gjesdal.

NHHs bachelorprogram i økonomi- og administrasjon har vært blant de mest søkte studieprogrammene i en årrekke. 1773 personer har siviløkonomstudiet ved NHH som førstevalg i år, og dermed er studiet landets nest mest søkte.

Rekord mange fra utlandet

Blant utenlandsstudentene er søkertallet rekordhøyt for 2017.

– Vi har i år sett en betydelig økt interesse for NHH blant kvalifiserte internasjonale studenter. Også utenlandske studenter må passere NHHs høye opptakskrav. Dette er søkere som kan velge og vrake blant gode handelshøyskoler over hele verden, og det er derfor gledelig at så mange da velger NHH, utdyper Gjesdal.

Les også

Dette er Norges mest attraktive studium

Les også

Turister til Norge gjør nettsøk på isbreer og fjorder

Les også

Slik kan du tjene tusenvis av kroner i ferien

Publisert: