– Lisensendring kan fjerne over 100 arbeidsplasser

Hvis Stortinget vedtar en endring av NRK-lisensen til å trekke den direkte fra skatteseddelen, vil det føre til at over 100 arbeidsplasser på lisenskontoret i Mo i Rana forsvinner.

ENDRES: Partiene på Stortinget, med unntak av Frp, vil endre lisensavgiften.

Gorm Kallestad NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

Lisensavdelingen sysselsetter i dag 101 personer, fordelt på 98,8 årsverker, skriver Avisa Nordland. Også flere ansatte i Statens innkrevingssentral, som også ligger i Mo i Rana, kan måtte gå ettersom tvangsinnkreving av ubetalt lisens skjer derfra.

Alle partiene på Stortinget, unntatt Frp, ble for kort tid siden enige om en avtale som innebærer at alle skal betale NRK-lisens, men at lisensinnkrevingen skal endres. En finsk modell, der betalingen vil skje som en medieskatt på skatteseddelen, foreslås.

– Blir det tilfelle er det vanskelig å se at vi lenger kan ha en rolle, sier konstituert leder for NRKs lisensavdeling i Mo i Rana, Audun Strand.

Også de ansattes representanter er bekymret for framtiden.

– Vi har vært forberedt på endringer, men ikke slik det nå står i fare for at det blir. De ansatte har møtt det med vantro. Vi ser ikke løpet som kjørt ennå, men det som nylig ble kjent var ingen god beskjed. Folk er opprørt og redde for jobben sin, sier June Wie og John Alfred Harrang, tillitsvalgte i henholdsvis NITO og NTL.

Spørsmålet om finansiering av NRK-lisensen er ennå ikke avgjort. Et eget ekspertutvalg skal gi sin innstilling innen 1. juli i år.

Les også

NRK flytter fra Marienlyst

Les også

– Noen av dem jobber over 20.000 timer i året uten å tjene noenting

Les også

NRK-nyhetene kutter stillinger

Her kan du lese mer om

  1. NRK

Flere artikler

  1. Slik skal NRK finansieres

  2. NRK legger ned lisensavdelingen.

  3. Fire av ti vet ikke at man kan se NRK uten å betale lisensavgiften

  4. Annonsørinnhold

  5. Lavtlønte kan bli vinnere med ny NRK-avgift

  6. Disse nye skattereglene innføres i 2020