HBO setter opp prisen

Strømmeselskapet skrur opp prisene i Norge – skylder blant annet på produksjon av lokale serier.

Publisert:

Den amerikanske strømmegiganten bryter den magiske hundrekronersgrensen, når de nå øker prisen fra 99 til 109 kroner i måneden i Norge.

Det skriver selskapet i en mail til sine abonnenter mandag ettermiddag.

Prisendringen trer i kraft den 21. november. Hvis man er inne i en prøveperiode, vil den nye prisen gjelde fra perioden er over.

Flere lokale serier

Blant årsakene til at prisen nå går opp, skriver HBO i meldingen til sine abonnenter at det koster penger å satse på lokale serier, og lister opp blant annet den norske serien Beforeigners som en av eksemplene.

HBO skriver også at man trapper opp produksjonen av andre internasjonale serier, og at dette også medfører kostnader som gjør at man må skru opp prisen.

Forrige gang HBO satt opp prisene var i april 2018, da Tek skrev at prisene økte til 99 kroner.

Siden HBO Nordic ble lansert i Norge i 2012 har prisen steget fra 79 kroner i måneden, da med binding på 12 måneder.

Strømmekampen tilspisser seg

HBOs argeste konkurrent, Netflix, økte prisene sine i januar i år, men kun for det amerikanske markedet. I Norge er prisen fremdeles mellom 89–139 kroner, avhengig av hvilken pakke du kjøper.

I november lanseres Disneys og Apples nye strømmetjenester, i direkte konkurranse med den nåværende eneren Netflix og dets rundt 150 millioner abonnenter. Også en rekke andre mediekjemper har strømmeplaner.

Dette har gjort at færre har troen på Netflix-aksjen som har svekket seg 17,31 prosent de siste 12 månedene.

Nylig har Disney og andre selskaper trukket tilbake store deler av innholdet sitt fra Netflix, og nå gjør Disney også et nytt grep i kampen om betalende kunder.

Mediegiganten har besluttet å forby Netflix-annonser på sine TV-nettverk innenfor underholdning, ifølge Wall Street Journals kilder.

Les også

Strømmekampen tilspisser seg: Disney forbyr Netflix-annonser

Publisert:
Gå til e24.no