Norwegians billigflyvninger blir likevel ikke så billige: – For oss er friheten viktig

Norwegian skilter med ekstremt lave priser på flyturer fra USA til Europa. Men med ekstrakostnader og tilleggsavgifter, vil billigbillettene lønne seg?

BILLIG: Norwegian planelgger å slippe lavprisbilletter fra USA til Europa.

Jan Ovind
  • Victoria Armstrong
Publisert: Publisert:

Tirsdag meldte E24 om at Norwegian-sjef Bjørn Kjos planlegger flyginger mellom europeiske byer og USA til oppsiktsvekkende lave priser. Turen skal koste i underkant av 560 kroner én vei, ifølge Kjos.

I et intervju med Reuters sa Kjos at han allerede har sett seg ut noen flyplasser som kan være aktuelle for lavprisflygingene.

Les også

Fly fra USA til Europa for kun 570 kroner

New Yorks Westchester County Airport, Connecticuts Bradley International Airport og Logan International Airport i Boston er blant dem, mens fra Europa har Edinburgh og Bergen blitt nevnt.

Vil fly til mindre flyplasser

Det amerikanske nettstedet Mashable er svært kritiske til Norwegian-tilbudet. Etter å ha undersøkt priser for bagasje, flymat, setevalg og billettendringer hevder nettstedet at billigbillettene ikke er så billige likevel.

I tillegg blir det lagt vekt på at flyplassene som trolig vil inngå i tilbudet vil ligge ubeleilig til, og at reisekostnadene for å komme seg inn til byen vil gjøre at den faktiske totalsummen for turen blir betraktelig høyere.

NESTE ÅR: Bjørn Kjos vil legge billigbillettene ut for salg i 2016.

Frode Hansen

Kan bli kostbart å komme seg til flyplassen

Om man skal fly fra Westchester County Airport må man, ifølge Mashable, legge på en ekstra tusenlapp for reisekostnader tur-retur fra New York, pluss en til to timers reisevei.

Les også

Derfor bør Siv Jensen frykte sterk krone

Sandaker-Nielsen hevder derimot at det kan være mer praktisk å fly til de mindre flyplassene.

– Generelt sett er det slik at du ofte kommer deg raskere til sentrum fra en mindre flyplass som ligger lenger unna fordi det tar mye kortere tid i passkontrollen, og bagasjen kommer med en gang.

– I Norwegian er vi opptatt av valgfrihet

På Norwegian sine flyginger er mat og drikke ikke inkludert i billettprisen. For to måltider og drikke koster det 249 kroner per flyging. Om det skulle friste å få servert mat gjennom flyturen kan man altså legge på 498 kroner for begge veier. For bagasje vil det koste 250 kroner per innsjekkede kolli, og dette er for én vei. Dermed øker prisen med 500 kroner.

Ifølge Sandaker-Nielsen er det viktig for Norwegian at kundene har valgfrihet. Derfor vil de ikke inkludere måltider i billettprisen.

Les også

Lettere å få erstatning ved flyforsinkelser

– Her i Norwegian er vi opptatt av valgfrihet. De som ønsker å spise, betaler for det, og de som ønsker å ta med bagasje, betaler for det. Folk ønsker å ha muligheten til å velge selv, og dette er en modell som kundene våre setter pris på, sier han til E24.

Sandaker-Nielsen forteller at det er helt nye fly som vil betjene flygingene mellom USA og Europa.

– Dette er en helt ny flytype, 737 Max. Vi er de første i Europa som får disse flyene, og de kommer i 2017. Disse flyene er en oppgradert versjon av dagens 737–800. De nye flyene har større rekkevidde, hvilket betyr at man eksempelvis kan fly fra Trondheim til New York og samtidig gjør at man kan åpne ruter mellom flyplasser som er mindre trafikkerte, fordi flyene er mindre.

Les også

September bød på sterk passasjervekst for Norwegian

Les også

SAS satser på Boston

Les også

Norwegian jubler over støtte fra Justisdepartementet

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Reise
  2. Norwegian

Flere artikler

  1. Norwegians nye fly kan gi USA-billetter til 570 kr.

  2. Fly fra USA til Europa for kun 570 kroner

  3. Derfor kan ikke Norwegian ha fulle fly på ny USA-rute

  4. – Teknikken er å fylle opp flyet med lave priser

  5. Norwegian tar gebyrgrep: Nå må du betale for å velge sete ved innsjekking