Kongefamilien leier ut bolig på Skaugum

Nå kan du bli nabo med kronprinsparet for 27.000 kroner i måneden.

STORGÅRD: Flyfoto av kronprinsfamiliens bolig Skaugum i Asker. I den gule ringen ser du huset som nå leies ut.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
Publisert:,

Kongefamilien leier ut et hus på storgården Skaugum i Asker, der kronprinsparet bor sammen med sine barn. Det fremgår av en annonse på Finn.no.

Månedsleien er 27.000 kroner, og den 287 kvadratmeter store boligen ligger på en tomt som er på 1,5 mål. Boligen leies ut umøblert og har blant annet to stuer, to bad, fem soverom, hage, peis og en balkong.

«Skaugum gård ligger vakkert til, høyt over Askers bygd med Skaugumåsen i bakkant. Eiendommen ligger i svært attraktivt strøk, med meget gode solforhold», heter det i annonsen.

Det var Budstikka som omtalte saken først.

«Stille og rolig»

Boligen er fra 2014. Den ligger «idyllisk» til og er ifølge annonsen «perfekt for en barnefamilie».

«Stille og rolig område med nærhet til turstier som Semsvannet som er Askers største innsjø og friområder, gir boligen en unik beliggenhet», heter det der.

Nærområdet tilbyr muligheter for organiserte aktiviteter som fotballbaner, ski- og alpinanlegg, svømmehall, tennis- og golfbaner, ishall, idrettsplasser samt en rekke lag og foreninger.

Adressen er Semsveien 194 A, og på tomten er det blant annet et stabbur med lagringsplass.

Megleren setter prisen

Slottet opplyser i en epost til E24 at boligene på Skaugum gård har vært utleid i flere tiår, og at det aktuelle huset har vært utleid i flere omganger.

«Bakgrunnen for beslutningen for utleie, er at bygninger ikke bør stå tomme. Tidsavgrensningen på tre år er ganske vanlig i utleiemarkedet, men det betyr ikke at det ikke er mulig å leie lenger,» skriver kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe.

Hun sier det er Utleiemegleren som har satt markedsprisen, basert på deres erfaringsgrunnlag.

Garden holder vakt

Skaugum gård har en historie som strekker seg tilbake til middelalderen. Kronpris Olav kjøpte gården av minister Fritz Wedel-Jarlsberg i 1929.

Garden har i dag fast vakttjeneste ved Skaugum.

Boligen kan overtas 1. mars, og oppsigelsestiden er tre måneder for både utleier og leietager. Leieforholdet har en bindingstid frem til 30. november.

E24 har vært i kontakt med Utleiemegleren, som ikke vil kommentere saken.

Her kan du lese mer om