Norwegian kansellerer en rekke feriefly

Flere hundre nordmenn som drømmer om sol og varme kan få en kald start på ferien fordi Norwegian kansellerer en rekke avganger.

STRANDET: Familien Roaldsens fly hjem fra familiefeiring i Pisa fredag ble kansellert. Norwegian ba familien dra til Venezia, men da de kom dit var ikke billettene i orden
 • Maria Abdli
 • Pål Ertzaas
Publisert:

På flyselskapets hjemmesider har flere nordmenn fortalt om sin frustrasjon. Ifølge Norwegians egne hjemmesider er blant annet følgende flyvninger kansellert:

Fra Oslo i dag i disse avgangen kansellert: Larnaca, Kypros 14.10 er kansellert, flyet til Pristina, Kosovo 16.50 blir det ikke noe av, det samme gjelder de som skulle til Varna i Bulgaria klokken 17.25.

Les også

Norwegian kutter håndbagasjen med 40 prosent på enkelte flyvninger

Trøndere som ville fly med Norwegian fra Værnes til Malaga på den spanske solkysten kl 16.10 må også innstille seg på trøndersommer fremfor Spania-sol dersom de ikke skaffer seg nye billetter midt i høysesongen. Også flyet fra Værnes til Split i Kroatia 18.25 er kansellert.

Også fra Stavanger er lørdagens 13.55-fly til Malaga kansellert.

Blant de mange som fikk ferie-planene sine spolert er familien Halvorsen fra Nesodden.

SKUFFET: Tårene trillet hos familiens yngste da meldingen om kanselleringen kom. Christian Kåsastul, Elin Halvorsen, Pernille Halvorsen, Martine Halvorsen og Trond Halvorsen hadde alle gledet seg til å dra på tur.

– Jeg trodde mamma og pappa bare tullet da de sa at flyet var kansellerte. Jeg klarte ikke å holde meg når jeg skjønte at det var sant. Tårene bare sprutet, sier Pernille Halvorsen (13).

Familien hadde gledet seg til Kypros-ferie i ett år, men bare noen timer før de skulle reise til flyplassen, fikk de SMS om at flyvningen var kansellert.

Kjøpte nye billetter til 30.000 kroner

Far i familien, Trond Halvorsen, forteller at de fikk tilbud om ny flyvning torsdag neste uke. Det ble imidlertid mange tapte feriedager – og dessuten lenge å vente for storebror som allerede er på plass på Kypros med samboeren. Etter noen runder bestemte familien seg for å booke nye billetter med et annet selskap fra Göteborg til Kypros søndag. Prislappen for de nye billettene endte på omtrent 30.000 kroner, forteller Halvorsen.

VENTER: Storebror Trond Marius Halvorsen er allerede på plass på Kypros, og venter nå på at resten av familien skal komme.

– Det er langt utenfor budsjettet. Man har jo ikke akkurat 30.000 kroner liggende i en koffert i garasjen. Men vi taper jo mer på å ikke dra ned, sier mor i familien, Elin Halvorsen.

Strandet i Venezia

For familien Roaldsen fra Troms er Norwegian-problemet det motsatt at hva mange feriehungrige nordmenn opplever.

– Vi har vært på familiefering i Italia, og skulle fly hjem fra Pisa fredag. Men flyet var kansellert. Da ba Norwegian oss reise til Venezia, så skulle de ordne med billettene, sier Svein Roaldsen til VG.

Les også

Eksperter tror Norwegian-dommen vil bli stående: – Blir vanskeligere å sjonglere med ansatte

Men da de kom frem med leiebil i god tid før flyavgang, oppsto nye Norwegian-problemer.

– De hadde ikke booket om billettene fra Venezia, bare fra Oslo og videre nordover. De ansatte her sa at vi måtte kontakte Norge for å endre billettene. Der fikk vi aldri svar, og til slutt reiste flyet med ledige plasser, mens vi sto igjen på flyplassen. Nå aner vi ikke hva vi skal gjøre, sier Roaldsen.

Det går Norwegian-fly fra Venezia til Stockholm og København lørdag.

– Men så lenge vi ikke får kontakt med Norwegian får vi ikke booket om, sier Roaldsen.

Også innenriksfly kansellert

Også innenriksfly i Norge og Norwegian-fly som ikke skal til eller fra Norge er kansellert lørdag. Selskapets eneste fly mellom Molde og Oslo ble innstilt. I tillegg er fly mellom Stavanger og Oslo, samt Kristiansand og Oslo rammet.

Fra København er et fly til Athen i dag innstilt. Fredag ble et fly fra Stavanger til Nice innstilt. Ifølge Stavanger Aftenblad ble de 180 passasjerene stående igjen på flyplassen fordi kabinpersonellet ikke møtte opp.

– Grunnet sykdom blant besetningen måtte dessverre denne avgangen innstilles, sa Linda Olsen til Stavanger Aftenblad fredag.

Norwegian beklager

Lørdag formiddag opplyser Norwegian til VG at de ikke har full oversikt over hvor mange passasjerer som er berørte av kanselleringene.

– Utfordringene våre nå er å finne alternativer til berørte passasjerer, nå i sommerperioden er det svært vanskelig å finne ledige seter både hos oss og hos andre selskaper. Vi klarer dessverre ikke å ombooke passasjerer på gode nok alternativer. I tillegg har vi ikke lyktes med å leie inn ytterligere ekstern kapasitet for å unngå kansellering. Disse to faktorene medfører at konsekvensene for berørte passasjerer har blitt større enn normalt. Dette beklager vi på det sterkeste, skiver Linda Olsen, pressekontakt i Norwegian til VG.

På spørsmål om hva kanselleringene skyldes, svarer Olsen at det er ulike årsaker til de innstilte flyene fredag og lørdag.

Mange fortvilte passasjerer forteller at det har vært vanskelig å komme gjennom til Norwegians kundesenter for å få mer informasjon. Ifølge Olsen skyldes ventetiden stor pågang.

Selskapet har også hatt andre utfordringer den siste tiden, med blant annet overbooking og manglende kapasitet. De har leid inn ekstrafly fra andre selskaper for å ta unna trafikken, men ettersom disse flyene er mindre enn de vanlige Norwegian-flyene, har kunder på enkelte flyvninger opplevd bagasjekutt.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Luftfart
 2. Norwegian
 3. Reiseliv
 4. Norge

Flere artikler

 1. Parat bekrefter konflikt mellom pilotene og Norwegian

 2. Dette har du krav på om flyet kanselleres

 3. Nye ruter fra Norwegian

 4. Norwegian innstiller flyvninger til Florida

 5. Ingen Norwegian-fly innstilt mandag