Stor pågang for forsikring mot ledighet

Flere forsikringsselskaper melder om stor pågang av folk som vil sikre seg mot den økonomiske smellen dersom jobben ryker. Men for mange kan det allerede være for sent.

STADIG FLERE: Oljebremsen har ført til en økning i antall arbeidsledige nordmenn, nå forsøker mange å sikre seg.

Morten Holm NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

I fjor tegnet rundt 200 personer denne typen forsikring i Gjensidige gjennom fagforeningene Tekna og NITO. I år har tallet passert 2.200, skriver Bergens Tidende. Men produktsjef Carl Hirsch i Gjensidige advarer mot to begrensninger i forsikringen.

– Det er særlig to hindre. Det ene er at du ikke kan ha en oppsigelsestrussel hengende over deg når du kjøper forsikringen. I tillegg må du styre klar av oppsigelse de første 180 dagene etter at du har tegnet forsikringen.

Sparebanken 1 SR-Bank har opplevd enda større vekest enn Gjensidige. I Hordaland, Rogaland og Agder har de opplevd en vekst fra 183 forsikringer i fjor til over 5.000 i år. Kunder fra de to vestlandsfylkene står for de aller fleste av dem som tegner arbeidsledighetsforsikring, og hovedtyngden ligger i oljefylket Rogaland.

– Jeg vil tro det er en del innen oljenæringen som er blitt vant til god lønn, og som har tilpasset forbruksmønsteret etter det. For dem vil det blir en ganske stor endring å bli arbeidsledig, og på denne måten kan man sikre seg mot dette midlertidig, sier førsteamanuensis Trond Døskeland ved Norges Handelshøyskole til avisen.

Les også

– Oljebremsen vil komme til Oslo

Les også

Økonomer om Nav-tallene: – Stille før stormen

Les også

Økte med 600 i desember

Publisert:

Flere artikler

  1. Betalt innhold

    Han har forsikret seg mot arbeidsledighet

  2. Oljefylket på optimisme-toppen

  3. Klagestorm rundt arbeidsledighetsforsikring

  4. – Den store, stygge ulven er Google

  5. Torsdagens uvær: Meldt om flere hundre skader