Kraftig prishopp for Obos-boliger

Obos-prisene steg med hele 5,9 prosent i august i Oslo-området. - Overraskende høy prisvekst, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen.

Opp. Prisene på Obos-boliger gjorde et realt hopp fra juli til august. Her fra Kværnerbyen i Oslo.
Publisert:

I Oslo-området koster en Obos-tilknyttet bolig i snitt nå 45.576 kroner per kvadratmeter.

Det er hele 5,9 prosent høyere enn i juli, og 4,5 prosent høyere enn i august 2013.

- Dette er et formidabelt prishopp. Det er lenge siden vi så et så stort hopp. Jeg kan faktisk ikke huske sist, sier Åge Pettersen, kommunikasjonsdirektør i Obos, til Dine Penger.

Han forteller at deres meglere opplever stor aktivitet i markedet.

- Det er mange på visning og mange som legger inn bud. Vi ser også at det er relativt få nye boliger til salgs, noe som øker presset på bruktboligmarkedet, sier han.

Forbrukerrådet om budfrist på en halvtime: - Meningsløst

14 prosent opp i år. Hittil i år har prisene for brukte Obos-tilknyttede boliger i Oslo-området steget med 14 prosent. For hele landet var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte Obos-tilknyttede boliger 42.452 kroner i august.

Selger. Martin Mæland, konsernsjef i Obos kan være fornøyd med boligsalget i august.

Dette er 5,7 prosent høyere enn i juli, og 2,1 prosent høyere enn i august 2013.

Prisene er ikke justert for sesongvariasjoner, men viser den reelle prisstigningen fra juli til august. Normalt er juli imidlertid en måned med lav omsetning og liten prisvekst.

Pettersen sier at de hadde en flat prisutvikling fra juni til juli i år, men at prishoppet til august likevel er betydelig større enn de hadde forventet.

- Vi forventer en fortsatt stigning ut året, men ikke slike store hopp som dette, sier Pettersen.

Han forteller videre at salget i Oslo har vært veldig godt, mens det i Stavanger har gått noe tregere.

- Det skyldes usikkerhet rundt oljemarkedet og arbeidsplasser, og er ikke spesielt for Obos.

Advarer unge boligkjøpere mot «egenkapitalfella»

Kraftig økning i nybolig. I august ble det foretatt 615 eierskifter tilknyttet Obos, mot 440 i juli og 626 boliger i august 2013.

Hittil i år har Obos solgt 589 nye boliger, hvorav hele 53 leiligheter i forrige uke – som i stor grad skyldes to nye prosjekter som ble lagt ut for salg. I fjor ble det solgt 532 boliger fram til september.

Det ene var Verkshaugen på Ensjø i Oslo, hvor 18 av 40 leiligheter ble solgt på salgsmøtet forrige uke. Det ble også solgt 19 leiligheter i prosjektet Gartnerløkka på Løren.

Boligduellen: Selveier- eller andelsbolig?

90.000 boliger. Tidligere i år ble det kjent at Obos slår seg sammen med StorBergen boligbyggelag. Etter fusjonen kan du som er medlem i et av boligbyggelagene få tilgang på over 90.000 boliger i blant annet Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Tønsberg, Fredrikstad og på Hamar.

Som medlem får du forkjøpsrett til Obos-tilknyttede boliger. Altså har du rett til å kjøpe en bolig som noen andre har fått tilslaget på.

- Alt går flere hundre tusen over

Slik fungerer forkjøpsretten. Er det flere med medlemskap som er interessert i leiligheten, er det den med lengst ansiennitet som kan kjøpe den.

Årlig medlemskontingent er 200 kroner.

Et medlemskap i Obos kan overføres til nære familiemedlemmer. Det vil si til barn eller barnebarn.

En bestemor kan overføre sitt medlemskap til barnebarnet. Tegnet bestemor medlemskap i 1950, får ikke barnebarnet medlemskap helt fra 1950, men fra det året hun eller han ble født.

Medlemskap kan også overføres mellom søsken eller ektefeller.

Publisert:

Her kan du lese mer om