Vi har aldri før spart så mye i BSU: Her får du landets beste boligsparerente

Milliarder av ferie- og skattepenger kommer i disse dager inn på konto. Dermed har mange litt ekstra penger som de kan sette på BSU-konto.

Boligsparing. Se hvor du får best rente på BSU-pengene nå.
  • Ida Aamodt-Hansen
Publisert: Publisert:

Rekordmye sparing. Flere enn noen gang sparer nå penger på Boligsparing for ungdom (BSU). Det viser tall fra Finansbarometeret som TNS Gallup har utført for Finans Norge. 76 prosent av de som har BSU-konto, har satt inn penger i løpet av det siste året, mot 68 og 71 prosent i 2012 og 2013.

Ved utgangen av april i år utgjorde innskudd på BSU-kontoene til sammen 33 milliarder kroner. Dette er mer enn noen gang før, viser tall fra Statististisk sentralbyrå (SSB).

– Det er positivt at BSU-sparingen øker og at andelen som setter inn penger hvert år, stiger, sier kommunikasjonsjef Stine Neverdal i Finans Norge.

65 prosent av de spurte i aldersgruppen mellom 18 og 33 år oppgir at de har BSU- konto, ifølge Finansbarometeret.

Les også:Dette kredittkortet bør du velge

Spare feriepenger. - Hvis du er under 34 år og klarer å sette deler av ferie- eller skattepengene dine på BSU-konto, er det både lønnsomt og smart, sier Neverdal.

Setter du inn penger nå, i stedet for å vente til slutten av året, drar du også nytte av den gode renten gjennom året.

Skattefradrag. Du kan spare inntil 25.000 kroner i året og til sammen 200.000 kroner totalt. Renten er i helt i toppen av hva du kan få på sparekonto i dag.

Så lenge du har skattbar inntekt, får du også skattefradrag. Skattefradraget er på 20 prosent av sparebeløpet, det vil si 5.000 kroner i året dersom du sparer maksimumsbeløpet.

Pengene må brukes til bolig, eller på å nedbetale boliglån. Du kan sette inn penger på BSU-kontoen frem til du fyller 34 år. Etter dette kan du fortsette å ha pengene på BSU-konto til samme gode rente, men du kan ikke gjøre nye innskudd.

– Mange unge er flinke til å spare og ferien kjennes kanskje ekstra velfortjent dersom man også setter inn penger på BSU-kontoen i sommer, mener Neverdal.

Les også:Her bor landets beste fondssparere

Kan bytte bank. Du får markedets beste renter på BSU-sparing, men rentene varierer mye fra bank til bank. Det er ingenting i veien for å bytte bank for BSU-sparing, men husk at dersom du først har gjort et uttak fra BSU-kontoen, kan du ikke lenger gjøre innskudd.

Under ser du en oversikt over bankene med høyest rente på BSU-sparingen. Mange av bankene krever lokal tilknytning eller at du har en produktpakke i banken for å få den beste renten.

For oversikt over alle bankene, prøv Dine Pengers BSU-kalkulator her.

Dobbel rente første år. Helt i toppen av listen finner vi Sparebank 1 Nordvest og Sparebank 1 SMN, med renter helt opp på ti-tallet. Denne renten gjelder imidlertid kun for nye kunder det første året de sparer på BSU-konto. Året etter halveres renten.

Det er likevel Sparebank 1 Nordvest som kommer best ut på rentebarometeret, selv etter det første året som kunde. Da får du en effektiv rente på 5,3 prosent.

Det vil si at dersom du sparer det maksimale årlige beløpet på 20.000 kroner, sitter du igjen med 1.060 kroner kun i renteinntekter etter ett år. Om du har tjent over 55.600 kroner, har du også nok inntekt til å kunne få fullt skattefradrag. Da får du i tillegg 5.000 kroner i direkte fradrag i selvangivelsen neste år.

Les også:- Boliglånet ditt kan bli enda billigere

Her får du best rente på BSU-sparingen nå:

Kilde: Dine Pengers BSU-kalkulator. Tallene er levert av Finansportalen.no. De tre bankene øverst på listen gjelder sparing første år for nye kunder. Etter dette halveres renten.

Om Norsk finansbarometer: En årlig undersøkelse gjennomført av TNS Gallup i månedsskiftet januar/ februar på vegne av Finans Norge. Undersøkelsen blir gjennomført blant et representativt utvalg av den norske befolkning over 18 år. Det blir på bankområdet gjennomført om lag 4500 intervjuer.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Valuta

Flere artikler

  1. Tre av ti setter penger på BSU i desember

  2. BSU-rentene varierer kraftig: Så mye kan du tjene

  3. Nå kommer skattepengene

  4. - Ikke spar til bolig i aksjefond

  5. Disse skattegrepene kan du gjøre før nyttår