Superrente på BSU-konto

Sparing på BSU-konto gir langt bedre rente enn vanlig banksparing. Setter du inn sparebeløpet allerede nå, får du super-rente gjennom hele året. Finn beste bank her.

UNDER 34? Sett inn penger på BSU-konto i dag. Da får du både god rente og skattefradrag. Foto: Scanpix
Publisert:

Boligsparing for ungdom eller såkalt BSU-sparing er en svært gunstig spareordning for deg som er under 34 år. Både svært god rente og gunstige skatteregler sørger for det.
Har du mulighet til det, bør du sette inn pengene så fort som mulig. Da drar du nytte av de høye innskuddsrentene gjennom året.

Store forskjeller

Før du oppretter BSU-konto, bør du sjekke ut betingelsene hos flere banker. Det er nemlig svært varierende hvor mye bankene gir i innskuddsrente på sparepengene dine.

Høyere renter

Dine Pengers BSU-kalkulator

viser at det er Surnadal Sparebank som nå har den beste innskuddsrenten på BSU med hele 4,90%. På bunnen av listen finner vi Haltdalen Sparebank med en rente på 3,70%.

Gratis rentekroner

Hvis vi forutsetter at renteforskjellen holder seg, betyr det at dersom du sparer maksimumbeløpet på 15.000 kroner i året i 6 år, vil du sitte igjen med 106.759 kroner i Surnadal Sparebank, mens du bare har 102.401 kroner dersom du plasserer pengene i Haltdalen Sparebank.
Med andre ord får du 4.358 kroner gratis - kun ved å ta en rask titt på BSU-kalkulatoren før du velger bank.
Obs: For å få opprette BSU-konto i Surnadal Sparebank, må du i tillegg ha en annen tilknytning til banken. Det kan for eksempel være en brukskonto i tillegg til BSU-kontoen.

Her er de seks beste bankene for BSU-sparing nå:

Kilde: Dine Penger

Her er listen over de fem bankene på bunnen av listen:

Kilde: Dine Penger

F

inn din bank på Dine Pengers BSU-kalkulator

Skattefordel

Den store fordelen med BSU-kontoen, i tillegg til at den har svært god innskuddsrente, er selvfølgelig skatterabatten på 20%.
Dersom du sparer maksimumsbeløpet på 15.000 kroner i året, får du automatisk et skattefradrag på 3.000 kroner på selvangivelsen året etter.

Lov til å flytte

Du bryter ikke BSU-reglene dersom du overfører midlene til en annen bank. Men det må være en ren overførsel til ny BSU-konto. Den dagen du gjør et uttak, kan du ikke lenger gjøre nye innskudd.

Må tjene over 51.600 kroner

For å få full effekt av BSU-fradraget, må du tjene over 51.600 kr. Først da betaler du nok skatt til at du får fradrag for det maksimale BSU-innskuddet på 15.000 kr.

Må brukes til bolig

Beløpet du sparer kan imidlertid ikke brukes fritt. Det er en forutsetning at de brukes til boligformål.
Du trenger nødvendigvis ikke å bruke pengene når du kjøper bolig, men du kan bruke dem senere til betaling av renter og avdrag på boliglånet.
Ettersom sparing på BSU-konto har så mange fordeler, kan det være lurt å fortsette sparingen så lenge du kan. Det vil si inntil det året du fyller 34 år, eller til du har nådd maksimalt sparebeløp på 100.000 kroner.

Publisert:

Her kan du lese mer om