Får 26 milliarder i erstatning

På et år har erstatningene for fritidsbåter økt med hele 24%. Årprognosen viser at det vil bli utbetalt 26 milliarder kroner fra forsikringsselskapene i erstatninger totalt i år.

BÅTERSTATNINGENE ØKER MEST fra 3.kvartal 2006 til 3.kvartal 2007. Foto:Scanpix
Publisert:

Erstatninger fra forsikringsselskapene i forbindelse med fritidsbåtforsikringer gikk opp med hele 24% sammenlignet med 3.kvartal kvartal 2006.

Flere og større båter = flere skader

- Antall fritidsbåter og gjennomsnittlig størrelse på fritidsbåter har nærmest eksplodert de siste årene, sier kommunikasjonssjef Stein Haakonsen i Finansnæringens Hovedorganisasjon, FNH, til Dine Penger.
Haakonsen kommenterer også det faktum at større og raskere båter er vanskeligere å føre enn mindre fritidsbåter.
- Når gjennomsnittstørrelsen øker, øker også havaririsikoen, sier Haakonsen.

Reiser mer og lenger enn før

En av de andre kategoriene som også økte mye i tredje kvartal 2007 er erstatninger innenfor reiseforsikring. Denne kategorien steg med hele 14%.
- Nordmenn reiser oftere og til mer eksotiske reisemål enn tidligere, sier Haakonsen.
Det at man velger bort de tradisjonelle pakkeløsningene for å reise på egenhånd, betyr også at man utsetter seg for større risiko.
- Vi ser også at mange eldre hiver seg på bølgen om å reise uspesifisert og lengre enn tidligere, og vi ser at ikke alle på samme måter tåler de lange oversjøiske flyreisene, sier Haakonsen.
Han kommenterer at erstatninger innenfor reiseforikring har økt mye og jevnt over en lengre periode.

Over 800.000 skader

Totalt viser erstatningsstatistikken at antall skader meldt til skadeforsikringsselskapene per tredje kvartal 2007 var 816.223. De anslåtte erstatningene endte på 19 milliarder kroner for samme periode.
FNH skriver at det har vært en kontinuerlig økning i erstatningstallene siden begynnelsen av 2004.

Publisert:

Her kan du lese mer om