I kveld stenger DNB nettbanken

Fra klokken 23.00 fredag kveld til og med søndag vil DNBs nettbank, mobilbank og SMS-tjenester være utilgjengelige.

PINSESTENGT: Husk å betale regninger og andre nettbanktjenester før kl. 23 i kveld, fredag 22. mai. DNB holder stengt i pinsehelgen.

Publisert:,

DNB skal bruke pinsen til å flytte nett- og mobilbanken inn i et nytt datasenter.

Nett- og mobilbanken skal flyttes fra Evrys åtte datasentre til Green Mountain datasenter på Rennesøy i Rogaland.

Det vil si at både mobilbank, nettbank, SMS-tjenester og kontofon vil være stengt fra i kveld, fredag 22. mai kl. 23.00 til og med søndag 24. mai.

Kortene skal imidlertid fungere som normalt.

Konserndirektør Liv Fiksdahl i DNB.

Håkon Mosvold Larsen

– DNB har igangsatt et omfattende arbeid for å bedre driftsstabiliteten for våre digitale tjenester, Liv Fiksdahl i en melding.

- Nå flytter vi dataene og systemene våre fra eksterne serverparker til vårt eget sikre og miljøvennlige datasenter i Stavanger. Derfor vil kundene våre oppleve at nettbanken og noen andre digitale tjenester ikke er tilgjengelige, sier IT-direktøren i DNB.

Største IT-flytteprosjekt i Norge

I det nye datasenteret i Stavanger står 4.500 nye servere klare til å ta imot 1.9 millioner nettbankkunder.

Hver helg flyttes 58 terabytes med data – eller rundt 58.000 gigabytes over fra Oslo til Stavanger, og over 350 personer er med på flyttingen.

– Dette er det største IT-flytteprosjektet som noensinne har vært gjennomført i Norge. Hele flytteprosessen skal være gjennomført innen utgangen av august, sier Fiksdahl, og legger til at det meste av flyttingen skjer når trafikken er på det laveste – når folk sover.

Konserndirektør for personmarked i DNB, Trond Bentestuen sier at flere kunder gjør det nødvendig med bedre systemer:

– DNB hadde i fjor 250 millioner kundebesøk digitalt. I år får vi enda flere. Bare i mobilbanken har vi nå 12 millioner besøk i månedene. Kundene er blitt selvbetjente, og vi må ha systemer som virker optimalt, sier Bentestuen.

Her kan du lese mer om