Synnøve Finden med «sensurerte» oster

Når Synnøve Findens nye Kongsgård-ost kommer i butikkhyllene, er det med klistremerket «Sensurert» der det opprinnelig står «en jarlsbergost-type».

OSTESTRID: Tine har fått Kongsgård-osten, som lages av Synnøve Finden, i strupen på grunn av påskriften «en jarlsbergost-type».
Publisert: Publisert:

Fredag ble det kjent at Follo tingrett har gitt Tine medhold i et krav om å nekte Synnøve Finden å selge ost under denne påskriften.

Løsningen for Synnøve Finden ble å sladde pakningene, og nå pågår arbeidet med å sette på «Sensurert»-merker. Blant annet deltar lokale idrettslag i arbeidet i Alvdal, der osten pakkes, skriver Aftenposten.

Kategoridirektør Magnus Tollefsen i Synnøve Finden har ikke oversikt over hva dette koster.

– Dette er ikke tiden for å tenke på kostnader, vi har hatt fokus på å sladde osten før den skal ut i hyllene. Med denne dugnaden unngår vi å kaste 100.000 oster, understreker han.

Kjennelsen fra tingretten er klar på at det er Tine som eier varemerket Jarlsberg.

«Synnøve Finden er en kommersiell aktør, som til tross for at de var kjent med varemerkene til Tine SA, har angitt osten som Jarlsbergost-type. Synnøve Finden har tatt en bevisst og kalkulert risiko når produktet ble produsert», skriver retten i sin kjennelse.

Les også

Synnøve Finden forbys å kalle ost «jarlsbergost-type»

Les også

Tine tar Synnøve Finden-ost til retten

Les også

Q-Meieriene anklager Tine for kopiering: – Her ser vi et mønster

Publisert: