Danske Bank hever renten

Banken ser sitt snitt til å stramme renteskruen etter etter Norges Banks renteheving.

STRAMMER TIL: Danske Bank følger etter DNB og Nordea og øker renten.
Publisert: Publisert:

Etter at Norges Bank hevet renten med 0,25 prosentpoeng i forrige uke, følger Danske Bank etter.

Renten heves med 0,25 prosentpoeng både på utlån og innskudd. Ny listepris for Boliglån Ung blir derfor 2,45 prosent. Boliglån 80 prosent på mer enn to millioner kroner blir på 2,75 prosent.

Det er enkelte innskuddsprodukter som også får en renteheving på 0,25 prosentpoeng. Beste innskuddsrente blir på Boligsparing for ungdom på 3,4 prosent.

Les også: (+) Hva hadde du gjort om Øystein Olsen hevet renten til over 10 prosent?

– I lys av at Norges Bank nylig besluttet å heve styringsrenten, og gitt utviklingen i pengemarkedsrentene, har Danske Bank besluttet å justere opp renten på lån og på bankinnskudd. Rentene har nå vært lave over lang tid, og at de nå etter hvert kommer forsiktig opp vil dermed være naturlig, sier Trond Mellingsæter, leder av Danske Bank i Norge, i en pressemelding.

Det er enkelte innskuddsprodukter som også får en renteheving på 0,25 prosentpoeng. Beste innskuddsrente blir på Boligsparing for ungdom på 3,4 prosent.

Forbrukerrådet kritisk

Danske Bank er langt fra den eneste som har sett sitt snitt til å heve renten den siste uken.

DNB var først ut, deretter har flere banker i Sparebank 1-gruppen fulgt på, før Nordea og Sbanken slapp sine rentemeldinger tirsdag. Også andre banker har nå skrudd opp kundenes lånekostnader.

Les også: Gunnvor (70) var trofast kunde hos Sparebank 1: Betalte 4,23 prosent rente på boliglånet

Bankene skylder gjerne på prisen de betaler for å låne fra hverandre, pengemarkedsrenten, når de skrur til renten på boliglånet ditt.

Forbrukerrådet mener bankene bare bruker dette argumentet når det passer dem.

– Det stemmer nok at bankenes utlånsmarginer har blitt noe utfordret. Men se på hva som skjedde da Nibor sist gikk nedover. Da avviste bankene at det påvirket dem. Det samme bør gjelde nå, i stedet for å bruke det som påskudd for renteøkning, mener Forbrukerrådets fagdirektør for finans Jorge Jensen.

Les også

Flere storbanker merker økt etterspørsel etter fastrentelån

Les også

Flere banker setter opp rentene

Les også

Nå setter storbankene opp boliglånsrenten

Publisert:

Her kan du lese mer om