Landets dyreste fjellhytte har vært til salgs siden 2008

«Skarvegløtt»-hytta er ikke den eneste av landets fjellhytter som er tungsolgte.

LANDETS DYRESTE PÅ GEILO: Hytten er utstyrt med teknologiske løsninger et hotell verdig, ifølge megleren, noe laftet tømmer og utsmykning ikke røper.
Publisert:

De ligger gjerne rett ved skiløypene, kan skilte med laftet tømmer, peiskos, boblebad, garasjeplass og bilvei til døren.

Men flere av Norges dyreste hytter er det ingen som vil ha. I alle fall ikke til prisantydning.

Av Norges fem dyreste hytter på fjellet, har minst tre av hyttene ligget til salgs i mer enn ett år:

1. Fløy inn idrettshall for å bygge Geilo-luksus

Daglig leder og eiendomsmegler i Krogsveen Frogner, Kristian Karlsrud.

Norges dyreste hytte til salgs ligger for øyeblikket i Geilo og koster 46 millioner kroner. Eieren forsøkte å selge «Skarvegløtt» allerede i kriseåret 2008 for 65 millioner kroner.

Ni år og 19 millioner i prisavslag senere er hytta ved Hallingskarvet fremdeles ikke solgt, etter flere runder av og på markedet med forskjellige meglere.

– Det er en eiendom med overlegen standard. Selger må ikke selge, men han selger dersom det kommer inn et godt nok bud, sier eiendomsmegler, Kristian Karlsrud, til E24.

– Vi har hatt flere henvendelser, og også bud på eiendommen, men det er ingen avklaring foreløpig, sier Karlsrud.

Ifølge annonsen må hytta være et kupp, for estimerte byggekostnader er nesten det dobbelte av prisantydning.

Nærmere 90 millioner kroner ville det kostet å føre opp hytta i dag, mener megleren. Og hva er det som koster?

HYTTE-HYTTE: Når Norges rike skal bygge luksushytter, velger mange tradisjonelt.

– Alt er håndlaget på stedet. Hytten er bygget nedenfra og opp under en idrettshall som ble fløyet inn med helikopter, og sikret gode oppføringsforhold. Hytten har innvendige detaljer som er utført på stedet av erfarne treskjærer og steinmestere, sier Karlsrud.

Eiendommen tok to år og 40.000 arbeidstimer å føre opp, ifølge megleren. Hytten ble oppført i 2004 og er på totalt 700 kvadratmeter.

– Det handler om å finne en kjøper som er villig til å betale for den standarden, sier Karlsrud.

VARME SEG FORAN PEISEN ETTER SVØMMETUR? For 46 millioner er det selvsagt med badstu og basseng.

2. Tungsolgt Trysil-bolig i skiløypa

En annen tungsolgt gjenganger på topplisten er den 349 kvadratmeter store hytta i Ugla i Trysil til 25 millioner kroner.
I over ett år har den tradisjonelle tømmerhytta i det attraktive hyttefeltet vært til salgs. Boligen byr blant annet på seks soverom, fem bad, peis, fiskemuligheter og alpinanlegg praktisk talt rett utenfor døren.

Dersom hytta blir solgt for prisantydning, vil salgsprisen stå til prisrekord i Trysil. Gjeldende prisrekord er på 21 millioner.

KAN SPENNE PÅ DEG SKIENE I DØRSTOKKEN: Den tradisjonelle tømmerhytta byr på skimuligheter rett over gjerdet.

3. Toppen av Geilo fjellandsby

Norges tredje dyreste fjellhytte koster 24,75 millioner og er én av nykommerne i det åpne high end-markedet. På kjøpet får man med alt av møbler og inventar.

I slutten av mars ble hyttetunet på 240 kvadratmeter lagt ut til salgs.
– Hytten ligger veldig fint til på toppen av fjellandsbyen. Det er et prosjekt hvor Helene Hennie har hatt hele interiørjobben. Hytten er så gjennomført som det bortimot kan bli, sier eiendomsmegler Christian Haatuft til E24.
– Vi jobber med noen interessenter. Vi har ennå ikke hatt noen bud, sier han.
– Hyttemarkedet var veldig bra i 2016, og har også vært bra så langt inn i 2017. De tre første månedene i år har vært lik samme periode i 2016, og fortsetter det, er vi happy.

ALT AV INTERIØR FØLGER MED: Geilo-hytta er innredet av interiørarkitekt Helene Hennie, og til 25,75 millioner følger møblene med.
HYTTETUN: Hyttekomplekset ble bygget for ti år siden.

4. Kuttet prisen på Reitans leilighet

Magnus Reitan er én av kolonialmajor Odd Reitans to sønner. Medlemmet av ett av Norges rikeste familier selger sin leilighet på Norefjell. Leiligheten ble lagt ut før jul til 25 millioner, men fikk kuttet prisen til 23 millioner kroner i februar, ifølge DN.

Leiligheten på 318 kvadratmeter ligger så strategisk plassert ved skiløypa at man nærmest kan spenne på seg skiene i dørstokken.

– Det er en kjempeflott leilighet på 318 kvadratmeter over to plan, og den har én av de bedre beliggenhetene på Norefjell, sier eiendomsmegler i Sem & Johnsen, Morten Høegh, til E24.

Les også

Tingretten tvangsselger halvparten av en leilighet

At markedet er godt, er det liten tvil om. Senest fredag solgte Høegh én av landets dyreste fritidseiendommer. En prosjektert leilighet på 184,6 kvadratmeter med prisantydning 18,5 millioner på Norefjell ble tatt av markedet etter to dager. «Indrefiletene» av leiligheter ligger gjerne rett ved skibakken.

– På Norefjell er det mange leiligheter som ligger ski inn og ski ut, sier Høegh.

Den sene påsken bærer ikke bud om den beste strømmen av interessenter som vil på visning. Når påsken faller sent og gradestokken kryper oppover, er det mange interessenter som like gjerne ser på fritidseiendommer ved sjøen som på fjellet.

– Dess senere påsken er, jo roligere blir det. Der er i alle fall min erfaring, sier megleren, som hovedsakelig har oppdrag på Norefjell i markedet for fritidseiendommer.

DYRT Å BO NÆRME SKIBAKKEN: Magnus Reitans leilighet på Norefjell ligger bokstavelig talt et steinkast unna skibakken.

5. Fjerde året på markedet

Den femte dyreste fjellhytta finner man i Trysil. Laftet tømmer, skifergulv og boblebad til fire mann er blant fordelene hytta til 18,9 millioner kan skilte med.

Hytten var til salgs allerede i 2014 for 22,5 millioner, hvilket taksten også er pålydende. I år er dermed det fjerde året hytta på 348 kvadratmeter er på markedet.

I SMØRØYET: Denne Trysil-hytta gjemmer luksusartikler som sylinderformet glassdusj på badet, Gaggenau stekeovn og skiferpeiser.
Les også

Flere hytter enn boliger i 45 norske kommuner

Les også

Sen påske gir fortsatt ledige hytter på fjellet

Les også

Norges dyreste: 210.000 per kvadratmeter – og det er ikke på Tjuvholmen

Publisert:
Gå til e24.no