Grimstad-ordføreren om Aas sitt milliardtap: – Vil utvilsomt få en innvirkning på kommuneinntektene

Krafttrader Einar Aas har i en årrekke vært en av Norges største personlige bidragsytere til statskassen.

KOMMUNEN: Grimstads ordfører, Kjetil Glimsdal, sier at han ikke ennå kan si noe konkret om følgene av Aas sitt milliardtap for kommunen.
Publisert:

– Dette er et stort tap både økonomisk og personlig for Einar Aas og familien. Jeg har stor forståelse for at det er en veldig belastning, skriver Grimstad-ordfører Kjetil Glimsdal i en sms til E24.

Han skriver videre at han nå har for lite informasjon til å si noe om hva det vil innebære for skatteinntektene til Grimstad kommune.

– Det vil utvilsomt få en innvirkning, men det er for tidlig å si hvor mye, skriver ordføreren.

Les også

Krafttrader Einar Aas er trolig personlig konkurs etter stortap i kraftmarkedet

227 millioner i 2017

Den mediesky traderen i Grimstad skrev torsdag i en personlig pressemelding at han trolig er personlig konkurs etter stortap i kraftmarkedet.

I 2016 betalte kraftinvestoren 227 millioner kroner i skatt, og han var på toppen av inntektslisten i Norge i 2006, 2009, 2013, 2014 og 2016. Årene imellom har han også vært en av Norges største personlige bidragsytere til statskassen.

Les også: (+) Historien om den mystiske kraftmilliardæren

Enkeltpersoner

– Først og fremst er Grimstad kommune takknemlig for det store bidraget. En kommune må alltid forhold seg til sin inntekt via rammetilskudd, brukerbetaling og skatteinntekt. Det er derfor vanskelig å si hva dette betyr for Grimstad kommune neste år, sier rådmann Tone Marie Nybø Solheim til Agderposten, og forsikrer at kommunen er opptatt av å ikke lene seg på enkeltpersoner.

Solheim understreker at hun først og fremst synes nyheten er trist for Aas og familien.

Les også

Milliardtap felte krafttrader Einar Aas

Les også

Haudemann-Andersen tapte på aksjer

Les også

– Jeg vet ikke om det vil være rett for meg

Publisert:
Gå til e24.no