SLITER PÅ FORNEBU: Får ikke solgt luksusleiligheter

Bare tre av 28 prestisje-leiligheter er solgt i «Kanalen» på Fornebu.

  • E24
Publisert:

Bygget med prestisjeleiligheter i Rolfsbukta på Fornebu blir nå sendt til omtegning for å kutte kostnader, ifølge Finansavisen.

Bare tre av de 28 leilighetene er solgt, og ingen så langt i 2008. Nå må kostnadene kuttes.

- Vi skal justere tegningene for å bedre løsninger og spare penger, sier informasjons- og markeds-sjef Morten Statle Marwell-Hauge i Fornebu Boligspar til Finansavisen.

4,2 - 9,2 mill

Kvadratmeterprisen for leilighetene ligger på mellom 60.000 og 73.000 kroner. Leilighetenes størrelse er fra 68 -116 kvadratmeter, prisen for en leilighet ligger på mellom 4,2 - 9,2 millioner kroner.

- På denne typen leiligheter merker vi ikke at det er noe roligere på eiendomsmarkedet eller at det nærmer seg jul. Dette er indrefileten i Norge, uttalte Marwell-Hauge ved juletider til Aften, ifølge Finansavisen.

Ikke markedsført

Marwell-Hauge hevder at det lave salget av luksusleilighetene skyldtes et bevisst fravær av markedsføring.

Han vil hverken kommentere om salgssvikten skyldes et mulig overdrevent tilbud av leiligheter i øvre prisklasse, eller om han forventer at boligmarkedet bedrer seg i løpet av året, skriver avisen.

Varmt hvetebrød for to år siden

Det trege salget på Fornebu står i sterk kontrast til salgstakten da Hundsund prosjektet på Fornebu ble lagt ut for salg i september 2006.

Les også: Leier utlendinger til å stå i kø

E24 skrev da om hvordan flere stod i kø i flere døgn for å sikre seg leilighetene som ble lagt ut tilfastpris. Flere leide også inn utlendinger for å stå i kø for dem.

Leilighetene i prosjektet kostet mellom 2,09 og 12 millioner kroner, og flere skal ha blitt betalt for å holde av plass i køen for kjøpere som ikke selv ønsket eller hadde mulighet til å stå i kø.

Flere nyheter på E24.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom

Flere artikler

  1. Lavere byggepriser skal redde Fornebu

  2. Takker nei til boligspekulanter

  3. Frykter dansk boligsmell i Norge

  4. Prisras på Geilo

  5. Solgte Hemsedal-leiligheter til seg selv